OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Αζερμπαϊτζάν δεν επέτρεψε τη διέλευση ανθρωπιστικού κομβόι στο Αρτσάχ

Δεν επιτράπηκε η διέλευση της φάλαγγας ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αρτσάχ. 120.000 άνθρωποι λιμοκτονούν εδώ και 6 μήνες.

Το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να επιτρέψει την έλευση των 19 φορτηγών που φορτώθηκαν με 400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του κατεχόμενου Διαδρόμου Berdzor (Lachin) στο αποκλεισμένο Αρτσάχ, που στάλθηκε από το Ερεβάν νωρίτερα σήμερα από την αρμενική κυβέρνηση.

Οι Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στο Αρτσάχ διαπραγματεύονται με το Αζερμπαϊτζάν εδώ και αρκετές ώρες, καθώς τα 19 φορτηγά που μεταφέρουν τους 400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας παραμένουν στη γέφυρα Hakari. Η κυβέρνηση της Αρμενίας ενημέρωσε τους Ρώσους ειρηνευτές για την εισερχόμενη ανθρωπιστική φάλαγγα, η οποία είχε ελεγχθεί από αξιωματούχους διπλωμάτες ξένων αποστολών διαπιστευμένους στην Αρμενία, ώστε να αποκλειστεί (όρος από το Αζερμπαϊτζάν) η μεταφορά όπλων.

Η φάλαγγα αποτελείται από 19 φορτηγά φορτωμένα με 400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων και άλλων βασικών προϊόντων όπως αλεύρι, μαγειρικό λίπος, παιδικές τροφές και άλλα προϊόντα. Την ευθύνη της απόφασης για την αποστολή της βοήθειας έλαβε η task force της Αρμενίας, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Αρτσάχ.

Να σημειωθεί πως, 400 τόνοι αγαθών έστελνε η Αρμενία στο Αρτσάχ σε καθημερινή βάση πριν το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει τον Διάδρομο Berdzor (Lachin). 400 τόνοι είναι οι καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής.

Το Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε την προσπάθεια παράδοσης της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας ως “Περαιτέρω πρόκληση κατά της κυριαρχίας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και του συνοριακού σημείου ελέγχου του διαδρόμου Lachin.”

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice