OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βελόπουλος: Έκτρωμα το ν/σ για την ψήφο των ομογενών – «Παρών» στην ψηφοφορία

«Σήμερα συζητάμε για το ν/σ που αφορά στην ψήφο των ομογενών. Με την Ελλάδα να καίγεται και με τη θανατηφόρα ακρίβεια που εξαθλιώνει τους Έλληνες, η κυβέρνηση κατέθεσε πάλι στη βουλή το ν/σ για την ψήφο της ομογένειας, ως πρώτη προτεραιότητά της. 4 χρόνια πριν τις εκλογές!! Και είναι η 3η φορά που έρχεται στη βουλή ν/σ για την ψήφο των ομογενών. Άρα οι προηγούμενες 2 ήταν λάθος», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο «θέτει ένα εκβιαστικό δίλημμα: ή ψηφίζετε το ν/σ – έκτρωμα ή δεν δίνουμε τη δυνατότητα ψήφου στην ομογένεια», τονίζοντας ότι η Ελληνική Λύση «φωνάζει και ζητάει λογικότατες τροποποιήσεις. Αν δεν εισακουστεί αυτό, τότε κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το ν/σ».

«Όχι» στους περιορισμούς

Ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι «το «ΟΧΙ» και οι επιφυλάξεις μας αφορούν τους περιορισμούς στην εκπροσώπηση των ομογενών. Εμείς λέμε «ΟΧΙ» στους περιορισμούς. Οι άλλοι τι λέτε; Λέτε «ΝΑΙ»; Έτσι άκριτα; Γνωρίζετε άραγε τι σημαίνει η λέξη «αντιπολίτευση»;, αναρωτήθηκε. Συμπλήρωσε ότι «εδώ πρόκειται για κλοπή της ψήφου των ομογενών.

Το ν/σ λέτε ότι αίρει τους περιορισμούς για να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι διατηρεί τους βασικούς περιορισμούς, π.χ. για να ψηφίζουν οι ομογενείς μόνο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, όχι να ψηφίζουν για βουλευτές στον τόπο καταγωγής τους. Αυτό είναι λάθος!

Είναι προφανής η προσπάθεια κλοπής της ψήφου των ομογενών. Πώς θα φαινόταν αλήθεια στους ψηφοφόρους της Αθήνας, στην Β1 για παράδειγμα, να ψηφίσουν το Σάββατο τον βουλευτή τους και η κάλπη να μεταφέρεται στη Ν. Υόρκη για να καταμετρηθούν οι ψήφοι; Αυτό είναι λάθος!», σημείωσε ο Κυρ. Βελόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice