OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμπρησμός στον ‘Εβρο: Νέα φωτιά μέσα στο Δάσος της Δαδιάς

Φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στην θέση Γκίμπρενα.

Η φωτιά ξέσπασε όλος τυχαία και ενώ το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει επί 3 ημέρες την περιοχή της Αλεξανδρούπολης είχε πλησιάσει τις παρυφές του σημαντικού Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς. Αν δεν είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, τι μπορεί να είναι… φωνάζει από χιλιόμετρα πως είναι εμπρησμός.

Το ποιοι επιθυμούν να καεί η περιοχή ας κοιτάξουν οι αρχές σε όσους έχουν συμφέροντα από την αποψίλωση και την ερημοποίηση του Έβρου. Επιχειρηματικά και εθνικά.

Νέα εστία πυρκαγιάς στα Λάβαρα Έβρου

Παράλληλα εντείνοντας την βεβαιότητα του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, λίγο πριν της 16.00 ξέσπασε νέα εστία φωτιάς στα Λάβαρα Έβρου, όπου εστάλη και μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού. «Εάν βρίσκεστε στα Λάβαρα εκκενώστε προς Ορεστιάδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ο λόγος που εκκενώνονται τα Λάβαρα είναι οι τρεις εστίες στον οικισμό. Η μία σβήστηκε, η άλλη καίει στο χωριό κοντά σε αποθήκες με σιτηρά και η τρίτη στο βουνό.

 

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούλη

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης σκληρή. Αυτή τη στιγμή έχουμε μέτωπα στο χωριό Νίψα που είναι και το πιο μεγάλο, στα χωριά Δορίσκο και Μοναστηράκι ένα άλλο, στις Φερρες στο χωριό Καβυσσός πλησία της Εγνατίας και στην Λυκόφη Σουφλίου», τόνισε νωρίτερα ο κ. Πετροβιτς για την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη.

«Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης χιονίζει στάχτη, και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από την Διεύθυνσης Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Εγνατία οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.

Αυτή την ώρα, οι κάτοικοι στον οικισμό Άβαντα ζουν δραματικές στιγμές. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τον οικισμό και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Πύρινες γλώσσες κατευθύνονται προς το χωριό, με τους κατοίκους να φοβούνται τα χειρότερα. Ο ουρανός έχει καλυφθεί από πυκνά σύννεφα καπνού.

Σχετικά Άρθρα

Σ. Λαβρόφ: Σοβαρές οι προθέσεις της Τουρκίας για ένταξη στους BRICS

otavoice

Εμπορικό έλλειμμα 19,4 δισ. ευρώ στο επτάμηνο, αυξημένο κατά 9,6%

otavoice

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του

otavoice

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου δράστη των πυροβολισμών στην Τζόρτζια

otavoice