OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έβρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, πλησιάζει στο Σουφλί – Μήνυμα στους κατοίκους: “Να είστε σε ετοιμότητα”

Σε πλήρη εξέλιξη είναι για 13η ημέρα το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τον Έβρο.Δραματικές ώρες και ανείπωτη η τραγωδία που βιώνει ο Έβρος. Σε πλήρη αδυναμία ο μηχανισμός να σταματήσει τον πύρινο εφιάλτη. Η φωτιά κατευθύνεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Αυτή την ώρα στο Σουφλί πλησιάζει το μέτωπο της φωτιάς και πριν από λίγο, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στις περιοχές Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Τελευταίες αναφορές λένε πως η φωτιά είναι ενάμιση χιλιόμετρο από τα σπίτια του Σουφλίου. Περιπολικά κινούνται στους δρόμους προκειμένου να ενημερωθεί μέχρι και ο τελευταίος πολίτης ότι θα χρειαστεί να αφήσουν την πόλη. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πυρομαχικά απομακρύνθηκαν από τις αποθήκες και εκκενώνονται στρατόπεδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε ότι το πύρινο μέτωπο έχει πλησιάσει την πόλη ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Οι εικόνες είναι εφιαλτικές και όπως αναφέρει το e-evros.gr οι κάτοικοι καταγγέλουν πως δεν υπάρχει καθόλου πυροσβεστική στο σημείο. Όπως καταγράφει η κάμερα τα μέτωπα της φωτιάς έχουν “ξεφύγει” και καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

 

Εφιαλτικές ώρες από την κόλαση φωτιάς που εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Γιαννούλη, μας μεταφέρει το e-evros.gr. Οι πυκνοί καπνοί έχουν κρύψει τον ήλιο, ενώ επιχειρούν εναέρια μέσα πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.


Δυστυχώς η βροχή, που σημειώθηκε εκεί, είναι πολύ χαμηλής έντασης και δεν μπόρεσε να περιοριστεί η δυναμική της πυρκαγιάς, που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με αυξανόμενη ένταση.

Η φωτιά από χθες κατευθύνθηκε προς Γιαννούλη Σουφλίου χωρίς -μέχρι στιγμής- να σπάει την άμυνα των αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν περιφερειακά του οικισμού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Μάχη αναχαίτισης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυτή την ώρα στο μεγάλο μέτωπο που επιχειρούν είναι 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 122 οχήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ, δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που έχει εκδοθεί για σήμερα, η περιοχή του Έβρου είναι στην μέση κατηγορία κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice