OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γκουαρδιόλα: «Ο ρατσισμός και η βία είναι παντού – Οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα»

Για τα περιστατικά χουλιγκανισμού, όπως αυτό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, μίλησε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται στην Αθήνα λόγω του ευρωπαϊκού Supercup.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονική επίθεση και τα όσα συνέβησαν στη Φιλαδέλφεια ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπογράμμισε πως οι ανισότητες είναι που δημιουργούν τα προβλήματα.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία ταξή για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κόουτς των Πολιτών.

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice