OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ισχυρές αναζωπυρώσεις στον Έβρο- Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Κοτρωνιά

Αυτό που συμβαίνει στον Έβρο είναι ντροπή για την χώρα μας!!!! Πλήρης ανικανότητα… εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν και επιδιώκουν το ολοκαύτωμα της περιοχής για τα δικά τους συμφέροντα. 

Μεγάλες είναι οι εστίες αναζωπύρωσης περιμετρικά από τον οικισμό Κοτρωνιάς, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν και μάλιστα η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη περιγράφει ως τραγική την κατάσταση.

«Μέσα σε 5 λεπτά η φωτιά τύλιξε ολόκληρο το χωριό» είπε, συμπληρώνοντας ότι το συνεργείο της ΕΡΤ φεύγει από δασικό δρόμο υπό τις οδηγίες του στρατού, ενώ ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν προς Σουφλί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

 

Μήνυμα εστάλη από το 112  για εκκένωση εκκένωση του οικισμού Γιάννουλη προς Σουφλί, αλλά και στο Σιδηρώ με κατεύθυνση το Μεγάλο Δέρειο.

Στις 6.30 χθες το απόγευμα η περιοχή εκκενώθηκε με μήνυμα 112 ενώ από τις 5.30 τα ξημερώματα επιχειρούν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το χωριό είχε ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που ήδη έχουν απομακρυνθεί, ενώ παραμένουν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Έκταση μεγαλύτερη των 826.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει η πυρκαγιά στον Έβρο έως τις 28/8 με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι προσπάθειες κατάσβεσης της 12ης ημέρας επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice

ΚΕΘΕΑ – Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων: 24ωρη απεργία

otavoice