OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νεκρός ο αρχηγός της Wagner, Πριγκόζιν – Συνετρίβη το αεροσκάφος του

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του αρχηγού της Wagner Γεβγκένι Πργικόζιν συνετρίβη σήμερα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την απογείωσή του.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες είναι νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο «πρώην σεφ του Πούτιν» ο οποίος μετέπειτα έγινε άσπονδος εχθρός του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική περιοχή Τβερ, βορείως της Μόσχας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί, ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι στη λίστα των επιβατών υπήρχε το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων Wagner.

Mάρτυρες στο σημείο της συντριβής ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο προτού «πέσει από τον ουρανό» το τζετ. Ο Πριγκόζιν, 62 ετών, είχε ηγηθεί ενός πραξικοπήματος κατά του καθεστώτος του Πούτιν ακριβώς πριν από δύο μήνες. Μετά την αποτυχία του, είχε προειδοποιηθεί ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο. Ήταν γνωστό ότι φρόντιζε πολύ την ασφάλειά του.

Κανάλι που συνδέεται με τον Βάγκνερ ανέφερε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από την αεράμυνα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Τα αίτια της συντριβής δεν ήταν άμεσα σαφή, αλλά η μακροχρόνια διαμάχη του Πριγκόζιν με τον ρωσικό στρατό και η ένοπλη εξέγερση της οποίας ηγήθηκε τον Ιούνιο θα έδιναν άφθονο κίνητρο στο ρωσικό κράτος για εκδίκηση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Τα κανάλια ενημέρωσης που συνδέονται με τη Wagner ανέφεραν γρήγορα ότι ένας ρωσικός πύραυλος αεράμυνας κατέρριψε το αεροπλάνο.

 

Σχετικά Άρθρα

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice

Ο Λευκός Οίκος ανασκευάζει τη δήλωση Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα – Όχι σε νέες εκλογές

otavoice

Κατακραυγή για την αιματηρή εισβολή εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

otavoice

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice