OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαρινάκης για Λιβύη: Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Αποστάσεις από ΓΕΕΘΑ και υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την τραγική εξέλιξη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη και τις ευθύνες για αυτήν πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενισχύοντας τα υπαρκτά ερωτηματικά για τις συνθήκες και την ακριβή πληροφόρηση για τα πραγματικά γεγονότα.

Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μια εμπόλεμη ζώνη, όπου δρουν ανεξέλεγκτα ομάδες μισθοφόρων τζιχαντιστών, υπό την προστασία της Άγκυρας. Οι εικόνες από τον τόπο του “τροχαίου” περιπλέκουν την κατάσταση αφού μας οδηγούν πιο πολύ σε επίθεση παρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

«Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων», αλλά «και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν», όπως είπε.

«Θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια»

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε αρχικά την συντριβή του για την απώλεια των 5 Ελλήνων (τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων του υπουργείου Εξωτερικών), υποστηρίζοντας ότι αυτοί «συνέτρεξαν να βοηθήσουν και δεν γύρισαν ποτέ πίσω», σε μία αναφορά που μοιάζει προσπάθεια αποστασιοποίησης για την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα όσα τραγικά συνέβησαν στην ελληνική αποστολή στη Λιβύη.

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν, ρωτώντας αν υπήρχε συνοδεία ασφαλείας και αν είχαν διασφαλιστεί οι συνθήκες παρουσίας της ελληνικής δύναμης στην Λιβύη, αλλά ο κ. Μαρινάκης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος».

«Δεν βλέπουμε ούτε πυροσβεστικό στα πλάνα μετά το ατύχημα, δεν υπάρχει καμία δύναμη ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο … ούτε πυροσβεστήρας καν δεν υπάρχει, κάποιοι εμβρόντητοι κοιτούν το φλεγόμενο λεωφορείο», επέμειναν οι δημοσιογράφοι. Ο κ. Μαρινάκης αρκέστηκε να παραπέμψει στις επίσημες απαντήσεις του υπουργείου Άμυνας και την κατάθεση του οδηγού, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι τα θύματα «συνέτρεξαν» στη Λιβύη να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σχετικά Άρθρα

Γκουτέρες: Πεκίνο και Αφρική μπορούν «να ηγηθούν της επανάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»

otavoice

Καιρός: Μπόρες σε Ιόνιο και Βόρεια Ελλάδα

otavoice

Η Ελβετία εγκρίνει σχέδιο νόμου για την απαγόρευση του κινήματος της Χαμάς

otavoice

Κρεμλίνο: Ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές εργάζονται στην Ουκρανία

otavoice

ΛΔ Κονγκό: Η χώρα, επίκεντρο της επιδημίας mpox, έλαβε το πρώτο φορτίο με εμβόλια

otavoice

ΗΠΑ: 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης με τους τέσσερις νεκρούς στη Τζόρτζια

otavoice