OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κατάπαυση πυρός συμφωνήθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έπειτα από ένα 24ωρο σφοδρών επιθέσεων των Αζέρων, που κόστισαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές και προκάλεσαν διεθνή ανησυχία. Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση της Μόσχας, προβλέπει αφοπλισμό των Αρμενίων που ζουν στον διαφιλονικούμενο θύλακα του νότιου Καύκασου.

Τουλάχιστον 200 νεκροί και 10.000 εκτοπισμένοι

Εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, χιλιάδες εκτοπισμένοι – Ξεκινούν οι συνομιλίες με τους αυτονομιστές
(AP Photo/Siranush Sargsyan)

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχκαι περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο Αρμένιος διαμεσολαβητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Γκεγάμ Στεπανιάν είπε επίσης ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ λόγω των συγκρούσεων. Οι άνθρωποι αυτοί «δεν διαθέτουν αρκετά τρόφιμα, ούτε φάρμακα ή βασικά είδη για την προσωπική υγιεινή τους», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «καταστροφή».

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της περιοχής θα διεξαχθούν «με τη μεσολάβηση» των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Αυτή η ειρηνευτική δύναμη, που βρίσκεται στην περιοχή από το τέλος του πολέμου του 2020, διαβεβαίωσε ότι η εκεχειρία τηρείται. Δύο Ρώσοι στρατιώτες ωστόσο σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έγινε στόχος πυρών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ευθύνεται για αυτήν την επίθεση.

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης

otavoice

Θρίλερ με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, που απειλείται με «βραχυκύκλωμα»

otavoice

Τουρκία: Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου – Αλ Σίσι και Ερντογάν υπέγραψαν 17 συμφωνίες

otavoice

Τζ. Μελόνι προς υπ. Πολιτισμού: Γράφουμε ιστορία, δεν επιτρέπουμε λάθη

otavoice

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας- Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά

otavoice

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ

otavoice