OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι πρώτοι πρόσφυγες από το Αρτσάχ σε κέντρο υποδοχής στην Αρμενία

Μια πρώτη ομάδα προσφύγων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ πέρασε στην Αρμενία, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στα σύνορα. Στην ομάδα αυτή, που αποτελείται από μερικές δεκάδες ανθρώπους, περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Όλοι τους έφτασαν στο κέντρο υποδοχής που έχει στήσει η κυβέρνηση της Αρμενίας στο Κόρνιτζορ.

Φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν Αρμένιους πρόσφυγες από την υπό κατοχή Δημκρατία του Αρτσάχ, αναρτήθηκαν επίσης στην αρμενική ενημερωτική πλατφόρμα CivilNet.

 

Μεταξύ αυτών που εικονίζονται στις φωτογραφίες αυτές είναι και μερικές γυναίκες με παιδιά. Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη γνησιότητα των φωτογραφιών.

Νωρίτερα, η ηγεσία των Αρμενίων του Αρτσάχ ανέφερε ότι η ρωσική ειρηνευτική δύναμη θα συνοδεύσει όσους έμειναν άστεγοι από τις συγκρούσεις και θέλουν να φύγουν στην Αρμενία.

Να θυμίσουμε πως στην Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Αρτσάχ που έχει κατληφθεί από τις αζερικές δυνάμεις, κατοικούν 120.000 αρμένιοι κάτοικοι που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πλξηθυσμού της περιοχής που με την βία έχει προσαρτήσει το Αζερμπαιτζάν.

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice