OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πόντιος Πιλάτος ο Πασινιάν: Δεν είχαμε καμιά ανάμειξη στην συμφωνία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

ΕΡΕΒΑΝ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

Την ώρα που η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για προδοσία και χιλιάδες πολίτες πολιόρκησαν το κυβερνητικό μέγαρο στο Ερεβάν, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ως Πόντιος Πιλάτος, δηλώνει πως η αρμενική πλευρά δεν είχε καμιά ανάμειξη στην διαμόρφωση της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός και στην ουσία στην άνευ όρων παράδοση των εδαφών στο Αζερμπαιτζάν.

Η Αρμενία δεν συμμετείχε ούτως ή άλλως στην ανάπτυξη του κειμένου για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ που έχει συμφωνηθεί με τη ρωσική ειρηνευτική αποστολή, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, σημειώνοντας ότι η Αρμενία έχει μια παρατήρηση ως προς αυτό.  

Ο Πασινιάν προειδοποίησε ότι το κείμενο αναφέρει λανθασμένα τις Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η Αρμενία δεν διατηρεί καμία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε ζωντανή τηλεοπτική ομιλία, ο Πασινιάν είπε ότι η Αρμενία ενημερώθηκε για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μέσω των επίσημων καναλιών ενημέρωσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Σίγουρα, γνωριστήκαμε με το κείμενο και επειδή η Αρμενία δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη αυτού του κειμένου και δεν συμμετείχε στις συζητήσεις, η πρώτη μας παρατήρηση είναι η ακόλουθη, το κείμενο αναφέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας, και αναφέρει την αποχώρηση των υπόλοιπων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας από το Ν.Κ. Αυτό το γεγονός είναι ασαφές για εμάς σε συνθήκες όπου έχουμε πει πολλές φορές ότι η Αρμενία δεν έχει στρατό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τον Αύγουστο του 2021. Αλλά σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε αυτή τη δήλωση και ότι οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ την έχουν αποδεχθεί.» είπε ο Πασινιάν.

Αληθεύουν όσα ισχυρίζεται  ή ψάχνει για άλλοθι;

Το ερώτημα είναι τι έκανε η Αρμενία όταν από χθές εκδηλώθηκε η επίθεση των Ένοπλων Δυνάμεων του Αζερμπαιτζάν; Προστάτευσε τους 120.000 αρμένιους κατοίκους ή τους άφησε στο έλεος του εγκληματία Αλίεφ; Μήπως οι αρμένιοι του Αρτσάχ οδηγήθηκαν στην συμφωνία κατάπαυσης νιώθοντας πως έχουν εγκαταληφθεί από τους πάντες, ακόμη και από την μητέρα Αρμενία; Τελικά μήπως το σχέδιο ήταν να εξαναγκαστούν σε ξεριζωμό από τα εδάφη τους και να εποικίσουν με νεοθωμανούς; Για αυτό σήμερα δήλωσε το Μπακού ότι ανακατέλαβε τα εδάφη του και θα τα μετατρέψει σε παράδεισο. 

Πηγή πληρ. armenpress.am

Σχετικά Άρθρα

Γκουτέρες: Πεκίνο και Αφρική μπορούν «να ηγηθούν της επανάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»

otavoice

Καιρός: Μπόρες σε Ιόνιο και Βόρεια Ελλάδα

otavoice

Η Ελβετία εγκρίνει σχέδιο νόμου για την απαγόρευση του κινήματος της Χαμάς

otavoice

Κρεμλίνο: Ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές εργάζονται στην Ουκρανία

otavoice

ΛΔ Κονγκό: Η χώρα, επίκεντρο της επιδημίας mpox, έλαβε το πρώτο φορτίο με εμβόλια

otavoice

ΗΠΑ: 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης με τους τέσσερις νεκρούς στη Τζόρτζια

otavoice