OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρόεδρος Δημοκρατίας Αρτσάχ: “Η αντίδραση των διεθνών παραγόντων είναι ανεπαρκής”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) Samvel Shahramanyan συγκάλεσε την Τετάρτη εκτεταμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρει το τμήμα πληροφοριών του προεδρικού γραφείου.

Συζητήθηκαν η τρέχουσα κατάσταση ως αποτέλεσμα του πολέμου που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ, οι πιθανές εξελίξεις του και τα αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνονται από το Αρτσάχ.

Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ σημείωσε ότι η αντίδραση των διεθνών παραγόντων σχετικά με την κατάσταση στο Αρτσάχ και την υπέρβασή της είναι ανεπαρκής και δεν γίνονται πρακτικά βήματα, και ως εκ τούτου η Δημοκρατία του Αρτσάχ θα αναγκαστεί να λάβει αντίστοιχα μέτρα, με κύριο στόχο τη διασφάλιση της φυσικής ασφάλειας των πολιτών. Ο πληθυσμός του Αρτσάχ ως προτεραιότητα.

Εικόνες από το νοσοκομείο του Στεπανακέρτ, με πολλά παιδιά να έχουν υποστεί τραυματισμούς από τις τυφλές δολοφονικές επιθέσεις των Αζέρων. Ο απολογισμός των θυμάτων από την χθεσινή επίθεση, μέχρι στιγμής είναι 7 νεκροί ανάμεσα τους και παιδιά και πάνω από 35 τραυματίες, ανάμεσα τους 13 παιδιά και 15 γυναίκες, σύμφωνα με το Γραφείο του Υπερασπιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αρμένιοι πολίτες του Αρτσάχ, εξαντλημένοι στα καταφύγια…

Σκεφτείτε ότι πριν τους σημερινούς βομβαρδισμούς, έχουν διανύσει 9 μήνες αποκλεισμένοι, χωρίς αέριο για να ζεσταθούν ή να μαγειρέψουν, χωρίς βασικά προϊόντα για σίτιση, χωρίς φάρμακα, χωρίς βενζίνη και πάει λέγοντας… Κι όμως δεν λύγισαν και ούτε θα λυγίσουν!!!

Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους Αρμένιους που δεν έχουν μόνο την κατάληξη “ιαν” στα επίθετά τους και το λέει η ψυχή τους. Όλος ο κόσμος έπρεπε να βοηθήσει και να στηρίξει τον αγώνα τους. Κι όμως όχι. Μόνοι παλεύουν απέναντι σε έναν τρομερό εφιάλτη για χρόνια.

Όπως παρουσίασε  ο ιστότοπος Black hat το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί πακιστανικής κατασκευής πυραύλους για να πλήξει στόχους στην περιοχή του Καραμπάχ, στην Αρμενία. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν σε μια προκλητική ανακοίνωση του, ισχυρίζεται ότι τα στρατιωτικά μέτρα (εθνοκάθαρση) που εφαρμόζει στην περιοχή του Καραμπάχ, συνεχίζονται με επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice