OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συγκλονίζει Εβρίτης φωτογράφος ξεδιπλώνοντας το ολοκαύτωμα με εικόνες (βίντεο)

Μιλά με τις εικόνες του. Με ό,τι απαθανατίζει από τον Έβρο ως συνεργάτης φωτογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Δημήτρης Αλεξούδης βρέθηκε από την πρώτη μέρα μέσα στις φλόγες γιατί έπρεπε να αποτυπώσει όλη αυτή τη μεγάλη, τελικά, καταστροφή που υπέστη τον τόπο. Ο

ι λέξεις βγαίνουν μέσα από τη λυπημένη ψυχή του για όσα έζησε , για όσα είδαν τα μάτια του. «Έβρος- Σ αγαπώ και θα αγαπώ για πάντα.» Μ αυτή τη φράση ξεκινά ένα βίντεο εικόνων που έφτιαξε, εικόνων που τον στιγμάτισαν από τη φωτιά στον Έβρο, το οποίο ταξιδεύει στο διαδίκτυο.

«Εδώ γεννήθηκα εδώ μεγάλη που θα πει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, μ έχει πληγώσει πολύ αυτό που έχει συμβεί. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να ξαναζήσουμε κάτι από το πράσινο που αγαπήσαμε .»

Κλείνει τα μάτια του και σκέφτεται τι είναι αυτό που τον συγκλόνισε. Η εκκένωση του Άβαντα, η εκκένωση του Νοσοκομείου οι ώρες που οι ασθενείς μεταφέρονται στο καράβι. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που όταν το αντίκρισε ήταν κατακόκκινο από τη φωτιά. Τη φωτιά που ταξίδεψε όλο σχεδόν το νομό και έσβησε στη θάλασσα .

«Νόμιζα ότι ήταν όνειρο αυτό που ζω , ότι έπεσε μαύρη μπογιά και έβαψε τη φύση όμως ήταν αλήθεια. Θα ήθελα να ξεχάσω τον κόσμο, πιστεύοντας ότι οι Εβρίτες είναι οι πιο δυνατοί άνθρωποι και ότι θα ξαναχτίσουν ότι έχουν…..»

Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Ελπίδες και εμπόδια για μια συμφωνία

otavoice

Ουκρανία: Πλήρης έλεγχος της πόλης Σούντζα – Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ

otavoice

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice