OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Γάζα

Διακόπηκε από το Ισραήλ η ηλεκτροδότηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν αποκλεισμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Την είδηση πως «η Γάζα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής» μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται τα Μέσα

Ενημέρωσης της Χαμάς. Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, με 500 και πλέον να είναι γυναίκες και παιδιά και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα. Αυτό που λένε οι άμαχοι είναι ότι πραγματικά δεν έχουν που να πάνε για να γλυτώσουν από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

 

Το μοναδικό μεθοριακό πέρασμα από το οποίο μπορούν να φύγουν είναι αυτό στη Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, το οποίο όμως έχει βομβαρδιστεί κι αυτό τρεις φορές σε τρία 24ωρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα οδηγεί στην Αίγυπτο για να μπορέσουν να φύγουν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι αλλά και οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Γάζα.

Σύμφωνα με επίσημες αμερικανικές πηγές η Ουάσιγκτον έχει στείλει στο Ισραήλ κορυφαίους επί των διαπραγματεύσεων σε περιστατικά ομηρίας προκειμένου να συνεργαστούν με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους για να τους βοηθήσουν στο θέμα των Ισραηλινών και από άλλες χώρες ομήρους, που έχουν απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα

Αδύνατη η ρυμούλκηση του “Sounion”- Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις

otavoice

Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στη Μάγχη –10 νεκροί- Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

otavoice

Μπανγκλαντές: Στους 71 οι νεκροί από τις πλημμύρες- Φόβοι για υδατογενείς νόσους

otavoice

Λουτρό αίματος στην Ουκρανία: 41 νεκροί και 180 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Πολτάβα

otavoice

Το OTAVOICE στην συνέντευξη τύπου για την 88η ΔΕΘ- Αποκλειστικές εικόνες

otavoice

Επέστρεψε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης – “Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαφράφουν…”

otavoice