OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επίθεση με ρουκέτες προς το Ισραήλ, από την πλευρά του Λιβάνου

Νέα επίθεση προς το Ισραήλ και από την πλευρά του Νοτίου Λιβάνου πραγματοποιείται αυτή την ώρα, παράλληλα με το μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς στο Ασκελόν.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος επιβεβαίωσε την επίθεση από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού στις ρουκέτες που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του εδάφους του.

Ερωτηματικό αν στις επιθέσες από τον Λίβανο έχει εμπλοκή η οργάνωση Χεζμπολάχ που σημαίνει Ιράν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Άλλωστε έχει κατηγορηθεί χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί ότι βοήθησε οργανωτικά στο χτύπημα της Χαμάς, στο Ισραήλ.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι «ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από πεδιάδα στον νότιο Λίβανο προς τη Γαλιλαία» στο βόρειο Ισραήλ.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), στρατεύματα της οποίας είναι αναπτυγμένα στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε ότι «εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη νότια Τύρο» περίπου στις 17:30 το απόγευμα.

«Παραμένουμε σε επαφή με τις αρχές και στις δύο πλευρές της Γαλάζιας Γραμμής (που ορίζει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών) για να εκτονωθεί αυτή η πολύ επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσαν οι κυανόκρανοι, ζητώντας «αυτοσυγκράτηση αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Σχετικά Άρθρα

Επελαύνει ο καύσωνας: Σε ποιες περιοχές αναμένονται 42άρια

otavoice

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή με στόχο επιχειρηματία προσκείμενο στον πρόεδρο Άσαντ

otavoice

WSJ: Ο Ίλον Μασκ θα δαπανά 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα για να υποστηρίξει τον Τραμπ

otavoice

Πρώτη εμφάνιση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας, στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

otavoice

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας – Θα ηγηθεί της ευρωπαϊκής διπλωματίας

otavoice