OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φίλης για Κασσελάκη: Όπως εκφράζεται σήμερα δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα – Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Διαστάσεις ανεξέλεγκτης σύγκρουσης έχει πάρει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ευθεία αμφισβήτηση της νέας ηγεσίας και πρωτοκλασάτα στελέχη θέτουν θέμα ηγεσίας και ιδεολογικής ταυτότητας.

Ο Νίκος Φίλης είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι θα θέσει θέμα λειτουργίας του κόμματος και δημοκρατικής τάξης καθώς «όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορούν να εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» .

«Τίθεται το ζήτημα τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης σήμερα. Με όσα λέει και τα υποστηρίζει και σήμερα, όχι μόνο πρό δέκα ετών, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα κόμμα της Αριστεράς όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα των όσων λέει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής τάξης και αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης δεν μπορούν να εκπροσωπούν το ΣΥΡΙΖΑ,

Για δύο ενδεχόμενα μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα το ένα να φεύγει ο καθένας κατά μόνας και το δεύτερο είναι να υπάρχει συνεννόηση. Οπως γίνεται συνήθως διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κεντρικού οργάνου δεν έχουμε, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα», πρόσθεσε.

 Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε ο Στέλιος Κούλογλου μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μιλώντας στο Open εξήγησε τους λόγους της απόφασής του αυτής, τονίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης δεν κάνει αντιπολίτευση, αλλά τροφοδοτεί τα πρωινάδικα σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού.

“Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω, έστω και από τις Βρυξέλλες, σε ένα σίριαλ, γιατί η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Τα βράδια ο Μητσοτάκης εμφανίζεται και κάνει πολιτική μόνος του και ανενόχλητος και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιό“.

“Κοντεύει να γίνει και δεύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Θα ήθελα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει και διεθνείς πρωτοβουλίες. Πήγε ο κ. Μητσοτάκης στην Αίγυπτο. Ας πήγαινε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ράφα, ας έπαιρνε διεθνείς πρωτοβουλίες. Αντ’ αυτού βρίσκεται στις ΗΠΑ και μας ενημέρωσε κιόλας ότι παντρεύτηκε. Δηλαδή δεν βλέπω να γίνεται στην πραγματικότητα καμία αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση“.

“Οι πολιτικές θέσεις, όσες έχει εκφράσει ο κ. Κασσελάκης, δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις, στην παράδοση και στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice