OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Άνδρας εισέβαλε σε σχολείο φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και μαχαίρωσε θανάσιμα δάσκαλο

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα γυμνάσιο της πόλης Αράς της βόρειας Γαλλίας, όπου άνδρας εισέβαλε και μαχαίρωσε θανάσιμα δάσκαλο,  ανακοίνωσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. Ο δράστης συνελήφθη, όπως επιβεβαίωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την Le Figaro, ένας δράστης οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε στο εσωτερικό. Φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», μαχαίρωσε έναν δάσκαλο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο νεκρός ήταν καθηγητής Γαλλικών, ενώ ένας καθηγητής Γυμναστικής που επίσης μαχαιρώθηκε είναι τραυματίας.

Ο δράστης συνελήφθη. Όλα τα σχολεία στην πόλη έχουν κλείσει.

Ο αδερφός του δράστη στο γυμνάσιο Gambetta στο Arras, ο οποίος επίσης συνελήφθη, βρισκόταν κοντά σε άλλο σχολείο χωρίς να έχει στην κατοχή του όπλο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή στο AFP.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε ότι ένας εκπαιδευτικός είναι νεκρός από επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τους μαθητές της Γ’ τάξης: « Φεύγαμε από την τάξη για να πάμε στην καντίνα, είδαμε τον τύπο με δύο μαχαίρια να επιτίθεται στον δάσκαλο που είχε αίματα. Προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να μας προστατέψει. Μας είπε να φύγουμε, δεν καταλάβαμε πραγματικά τι γινόταν, τρέξαμε και άλλοι πήγαν πίσω».

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα πάει στο Arras συνοδευόμενος από τον υπουργός Παιδείας Gabriel Attal, σύμφωνα με το περιβάλλον του. Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ακύρωσε το ταξίδι της στην Ορλεάνη για να επιστρέψει στο Παρίσι. Η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Υπενθυμίζεται πως η Χαμάς έχει καλέσει για σήμερα Παρασκευή όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου σε μία «μέρα οργής» κατά του Ισραήλ.

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα. Γυρισμένος από τα παράθυρα του γυμνασίου από έκπληκτους μαθητές, βλέπουμε τον δράστη, οπλισμένο με μαχαίρι, να επιτίθεται σε ανθρώπους στην αυλή του καταστήματος. Προχωρά με ένα σίγουρο βήμα, ντυμένος με ένα γκρι σακάκι. Τα θύματά του προσπαθούν να τον κρατήσουν μακριά με μια σχολική καρέκλα. Ένα από τα θύματα πέφτει. «Είναι ο βοηθός διευθυντής», λέει ένας μαθητής του οποίου η φωνή ακούγεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Ο άνδρας που έπεσε στο έδαφος ανάσκελα ξυλοκοπήθηκε από τον δράστη που κινήθηκε προς άλλο άτομο

«Στις 11 π.μ., ακούσαμε το κουδούνισμα ειδοποίησης εισβολής, νομίσαμε ότι ήταν μια άσκηση. Μπήκαμε βιαστικά σε ένα μάθημα, λάβαμε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, αρχίσαμε να πανικοβάλλουμε», λέει ένας μαθητής που αυτή τη στιγμή έγκλειστος σε μια τάξη, η μαρτυρία του οποίου συνέλεξε η Le Figaro. «Κλείσαμε όλα τα παντζούρια, ο δάσκαλος μας ζήτησε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο, μετά προσπάθησε να μας ηρεμήσει, να μας πει ότι είμαστε ασφαλείς και ότι δεν κινδυνεύουμε. Προσπαθούμε να μην πανικοβάλλουμε και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας».

 

Ο δράστης «είχε δύο μαχαίρια στα χέρια του», λέει ένας καθηγητής φιλοσοφίας από το γυμνάσιο Gambetta στον Τύπο, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε ένας δημοσιογράφος από το Actu Pas-de-Calais. Είπε ότι τον κυνήγησε ο δράστης αφού «προσπάθησε […] να του μιλήσει». «Γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε: «Είσαι καθηγητής ιστορίας; Είσαι καθηγητής ιστορίας;», λέει, λέγοντας ότι στη συνέχεια κατέφυγε πίσω από μια γυάλινη πόρτα.

 

Σύμφωνα με αυτόν, ο δράστης επιτέθηκε σε «σεφ» του λυκείου. «Μόνο όταν έφυγα μπόρεσα να δω ότι η επίθεση ήταν πολύ πιο σοβαρή από ό,τι νόμιζα», προσθέτει, λέγοντας ότι είδε τον συνάδελφό του «νεκρό μπροστά στην εγκατάσταση», «μαχαιρωμένο στην καρωτίδα.

 

«Τρία χρόνια μετά την απεχθή τρομοκρατική δολοφονία του Σάμουελ Πάτι, άλλη μια θανατηφόρα επίθεση εναντίον δασκάλων. Φόβος και αηδία για την επίθεση με μαχαίρι και τη δολοφονία ενός δασκάλου στο Arras», δήλωσε ο ηγέτης της αριστεράς Jean-Luc Mélenchon στο X. «Συγκινητικά συλλυπητήρια στους οικείους του νεκρού θύματος. Απόλυτη συμπόνια για τους τραυματίες. Στοργή για όλους τους δασκάλους, μαθητές και γονείς του ιδρύματος».

 

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας – Θα ηγηθεί της ευρωπαϊκής διπλωματίας

otavoice

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέα στοιχεία-Πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα

otavoice

Ο Φρ. Μπελέρης στην Αθήνα: «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

otavoice

Τόμας Μάθιου Κρουκς: Το προφίλ του 20χρονου δεν αποκαλύπτει τα κίνητρα της απόπειρας κατά του Τραμπ

otavoice

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία – Ήχησε το 112

otavoice