OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παράλληλα με τη βόρεια Γάζα εκκενώνονται πόλεις του νότιου Ισραήλ

Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί κράτησε η «ανάπαυλα» στις επιθέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη από το Τελ Αβίβ. Στο νότιο Ισραήλ, ερημώνουν πόλεις όπως η Σντερότ, όπου οι σειρήνες ηχούν 7-8 φορές την ημέρα ενώ η Χαμάς εξαπολύει ως και 100 ρουκέτες καθημερινά.

Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι για χερσαία επίθεση που «δεν θα έχει προηγούμενο» ενώ αναπτύσσουν στρατεύματα τόσο στα βόρεια όσο και στα ανατολικά σύνορα του Ισραήλ. «Θα ισοπεδωθεί οτιδήποτε κρίνεται ως απειλή και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η χερσαία επέμβαση γι’ αυτό και οι άμαχοι της Γάζας καλούνται να απομακρυνθούν προς το νότιο κομμάτι και δόθηκε η χθεσινή παράταση», είπε η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

Η Χαμάς καλεί τους αμάχους να παραμείνουν «στη γη τους» και κατηγορεί το Ισραήλ για αεροπορική επιδρομή κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya στη βόρεια Γάζα με απολογισμό 27 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Δεν είναι σαφές πόσοι Παλαιστίνιοι παρέμειναν στη βόρεια Γάζα, δήλωσε η Ζιλιέτ Τούμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα μέσα σε μια εβδομάδα, είπε.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Θα επιτεθούμε στην πόλη της Γάζας πολύ σύντομα», είπε, χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα για την επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα ο διοικητής της Χαμάς που κατηγορείται για τις δολοφονίες στο Νιρίμ. Το Ισραήλ είπε ότι έπληξε πάνω από 100 στρατιωτικούς στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης και εκτοξευτών πυραύλων της Χαμάς.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice