OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σφυροκοπούν τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις

Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εισέβαλαν βαθύτερα στη Γάζα τη Δευτέρα, προελαύνοντας με άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και απελευθερώνοντας μια γυναίκα του στρατού που κρατούνταν αιχμάλωτη από μαχητές της Χαμάς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, καθώς αεροπορικά πλήγματα δέχθηκαν περιοχές κοντά σε νοσοκομεία όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκουν καταφύγιο δίπλα στους τραυματίες.

Χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί σε βάθος 3 χλμ από τα βόρεια σύνορα της Γάζας προς τον Νότο. Οι πόλεις Μπεΐτ Χανούν και Τζαμπαλίγια, μέχρι τα παραλία έχουν περάσει σε ένα μεγάλο ποσοστό υπό τον έλεγχο των επίγειων δυνάμεων.

Βρίσκονται δεκάδες άρματα μάχης και χιλιάδες στρατιώτες οι οποίοι καταδεικνύουν στόχους τους οποίους εν συνέχεια χτυπά η πολεμική αεροπορία. Τεθωρακισμένα έκλεισαν τον βασικό οδικό άξονα Salah al-Din, και τον έναν από τους δυο δρόμους που ακολουθούν Παλαιστίνιοι από τον βορρά για να μετακινηθούν προς τον νότο.

Σε απόσταση 1 έως δυο χιλιόμετρα περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας σε όλο το βόρειο και ανατολικό μέρος των συνόρων είναι ανεπτυγμένο το ισραηλινό πυροβολικό που δεν έχει σταματήσει να χτυπά νύχτα – μέρα.

Πλέον είναι θέμα χρόνου η έναρξη του νέου σταδίου των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει την προέλαση μέσα στην πόλη της Γάζας

Γάζα: Βομβαρδίζεται περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εξέφρασε έντονη ανησυχία σήμερα για τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς. Βρίσκονται σε εξέλιξη «συνεχή πλήγματα του πυροβολικού και της αεροπορίας στην περιοχή Τελ αλ Χάουα όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Κουντς», τόνισε η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας μέσω X (του πρώην Twitter).

.Νέα ισραηλινά πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο εναντίον θέσεων του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν, Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορά της εδώ και εβδομάδες και έχει χάσει 47 μαχητές από ισραηλινά πλήγματα.

Τώρα προσπαθεί για να περιορίσει τις απώλειές της, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγές που γνωρίζουν τις σκέψεις της οργάνωσης. Μεταξύ των τακτικών της είναι η χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων, σημείωσε μια πηγή.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice