OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Ισραήλ χτύπησε στόχους σε Γάζα και Ράφα – Νεκρά υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς που συμμετείχαν σε σφαγές

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την προετοιμασία για «τα επόμενα στάδια» του πολέμου κατά της Χαμάς, ο οποίος αναμένεται να περιλαμβάνει μια μεγάλη χερσαία επίθεση, ενώ χτύπησε στόχους της Χαμάς στη Ράφα. Όπως ανακοίνωσε, σκοτώθηκαν τρομοκράτες, που συμμετείχαν στις σφαγές στα κιμπούτς. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, στη Συρία και το Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο. Μεταξύ των στόχων ήταν ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο από το οποίο εκτοξεύτηκε ένας κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος προς τη βόρεια πόλη Ρος Χανίκρα την Τετάρτη.

Palestinians evacuate wounded from a building destroyed in Israeli bombardment in Khan Younis, Gaza Strip, Thursday, Oct. 19, 2023. (AP Photo/Fatima Shbair)
Photo/Abed Khaled)

Ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, ανακοίνωσε επίσης ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής ενημερώσει τις οικογένειες 203 ομήρων ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Λέει ότι ο αριθμός δεν είναι οριστικός, καθώς ο IDF ερευνά συνεχώς νέες πληροφορίες για Ισραηλινούς που αγνοούνται από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης αποκλείσει ορισμένες περιπτώσεις και ενημέρωσε τις οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν κρατούνται όμηροι. Ο στρατός σαρώνει τη συνοριακή περιοχή της Γάζας για πτώματα αγνοουμένων Ισραηλινών και έτσι πολλές σοροί αναμένεται να αναγνωριστούν.

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice