OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Χαμάς παρέδωσε την 5η ομάδα ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό

Από Αιγύπτιους αξιωματούχους έγινε γνωστό ότι η Χαμάς παρέδωσε την 5η ομάδα ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό, όπως μεταδίδει η απεσταλμενη της ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη, Ευτυχία Πενταράκη. Επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζει πως δέχτηκε ο ισραηλινός στρατός, κατηγορώντας τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας. Η Χαμάς, από την πλευρά της, κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε πρώτο την κατάπαυση πυρός. Στο μεταξύ, αποκαλπτικές είναι οι μαρτυρίες για τις συνθήκες ομηρίας στα κρησφύγετα της Χαμάς, με τους τρομοκράτες να βάζουν παιδιά να παρακολουθούν σε βίντεο τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, υπό την απειλή όπλου.

Τη σημερινή απελευθέρωση την είχε επιβεβαιώσει και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα ο ίδιος προχώρησε στην εξής ανάρτηση:

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποστολή μας: Την επιστροφή όλων των απαχθέντων, την εξάλειψη της Χαμάς πάνω και κάτω από το έδαφος και την υπόσχεση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ».

Ο επικεφαλής της Μοσάντ βρίσκεται στο Κατάρ, όπου Καταριανοί αξιωματούχοι, Αίγυπτος και CIA επιχειρούν να πείσουν Ισραήλ και Χαμάς να τεθούν οι βάσεις για μια μεγαλύτερη παράταση της εκεχειρίας.

Για την οικογένεια Μπίμπας που δεν απελευθερώθηκε από τους τρομακράτες της Χαμάς, δεκάδες διαδηλώνουν κρατώντας πορτοκαλί μπαλόνια, όπως και το χρώμα των μαλλιών του 10 μηνών βρέφους της οικογένειας, που είναι και αυτό αιχμάλωτο.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice

88η ΔΕΘ: Εκπαίδευση,τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία στο αφιέρωμα AKADEMIA

otavoice