OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγαλειώδης και μαζική η πορεία του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη είναι η μεγαλιώδης και μαζική πορεία για την 50η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με έντονη την παρουσία και τα συνθήματα για την Παλαιστίνη. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πορεία.

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», χιλιάδες νέοι από τους φοιτητικούς συλλόγους δίνουν το δικό τους δυναμικό παρών.

Φοιτητές-μέλη της ΠΑΣΠ- συνόδευσαν όπως κάθε χρόνο την ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου.

Με έντονο το κόκκινο χρώμα, μια μεγάλη πορεία έχουν σχηματίσει τα πολύ μαζικά μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επί της Πανεπιστημίου.

Πορεύονται παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, προς την αμερικάνικη πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και για Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη πορεία από το Πολυτεχνείο προς το αμερικάνικο προξενείο, ενώ συνεχίζει να συρρέει κόσμος και να μπαίνει στα συγκροτημένα και οργανωμένα μπλοκ των Σωματείων, των Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται τα πανό του ΣΦΕΑ 1967-1974 και του ΕΣΔΕΠ – ΑΠΘ και ακολουθεί το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης που αναγράφει «Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα! Καμία εμπλοκή στης Γάζας τη σφαγή».

Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρά παιδιά προσήρθαν από το πρωί στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των ανθρώπων που αντιστάθηκαν και πολέμησαν για τη δημοκρατία.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice