OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ομολογία Σκρέκα: «Εμείς δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τις πολυεθνικές και τα προϊόντα»

«Εμείς δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τις εταιρείες ούτε θέλουμε να καταστρέψουμε τα προϊόντα» Αυτή την ατάκα είπε στην χθεσινή εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο” του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η οποία δείχνει ποια λογική επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο με την διαχείριση της ακρίβειας.  Από το δεν υπάρχει κερδοσκοπία και το είστε μίζεροι του Άδωνη Γεωργιάδη επί 3 χρόνια, περάσαμε στο δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τις πολυεθνικές. Προτιμούν να μην καταστραφούν οι πολυεθνικές, αλλά να καταστραφούν τα νοικοκυριά.

Ο Υπουργός επικαλέστηκε το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ στις δυο πολυεθνικές εταιρίες για να δείξει ότι υπάρχει βούληση να παρέμβει η κυβέρνηση και να προστατεύσει το καταναλωτικό κοινό,  αλλά δέχτηκε καταιγισμό αντιδράσεων από το πάνελ, αφού οι συγκεκριμένες πολυεθνικές κατέγραψαν υπερκέρδη της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ και το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου είναι “στραγάλια” όπως είπε χαρακτηριστικά ο συντονιστής της εκπομπής.  Είναι ξεκάθαρο ότι προτιμούν ένα πρόστιμο χάδι και να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών.

Στην συζήτηση που πήραν μέροςo κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός,, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του πολιτικού γραφείου της Κ. Ε. του ΚΚΕ, άνθρωποι της αγοράς και πολίτες, καταδείχτηκε το τεράστιο ζήτημα της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας, τα οποία δεν υπάρχουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφέρθηκαν τιμές πώλησης προϊόντων συγκριτικά με την χώρα μας όπου οι πολυεθνικές πουλάνε ακριβότερα, την ίδια ώρα που η αγοραστική δύναμη του Έλληνα είναι η πέμπτη χαμηλότερη στην ευρωζώνη, πάνω μόνο από τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία.

«Προφανώς το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό. Προφανώς ο πληθωρισμός δεν είναι ένα πρόβλημα ελληνικό, αλλά είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και γι’ αυτό και θα πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια από αυτά και βεβαίως το ζητούμενο που ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες και τα νοικοκυριά, είναι, όπως σωστά εντοπίσατε, το τι κάνει η κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να βλέπουμε τις τιμές στα ράφια να μειώνονται», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Σκρέκα.

Και συνέχισε: «Πράγματι στην Ελλάδα υπάρχουν προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών τα οποία βρίσκονται στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ σε ακριβότερες τιμές, απ’ ότι στην Ευρώπη και αντίστοιχα υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα στην Ελλάδα που είναι φθηνότερα, απ’ ότι στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία επιβάλλει πρόστιμα και μάλιστα πρόστιμα σε πολυεθνικές και πολύ μεγάλες εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία…

 

Σχετικά Άρθρα

«Γενική απεργία» στο Ισραήλ με αίτημα να κλειστεί συμφωνία για τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice