OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην κεντρική Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 5,2 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Κεντρική Εύβοια. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,2 χιλιόμετρα.

 

Επτά λεπτά αργότερα σημειώθηκε από το ίδιο εστιακό κέντρο σεισμός 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ. ο οποίος επίσης έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής.

Υπάρχουν αναφορές για μικρές κατολισθήσεις από το Προκόπι προς το Πήλι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι στα χωριά γύρω από το Μαντούδι και το Μετόχι χωρίς, όμως, να έχουν εντοπιστεί ζημιές. Τα σχολεία στο δήμο Λίμνης – Αγίας Αννας – Μαντουδίου έκλεισαν προληπτικά, ενώ οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, καθώς και παλαιά κτήρια.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Ο σεισμός έγινε σε ορεινή περιοχή, δεν εμπνέει ανησυχία», ανέφερε στο protothema.gr ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

«Είναι νωρίς, θα χρειαστούμε και άλλους μεγαλύτερους μετασεισμούς», τόνισε στο Action24 του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Το ιστορικό της περιοχής δεν έχει μεγαλύτερα μεγέθη», ανέφερε. «Θυμίζω ότι όμως υπάρχουν και σεισμικές εκπλήξεις, γι’ αυτό χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση», κατέληξε.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή», ενώ συνέστησε στους κατοίκους να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια. «Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τα δεδομένα και είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο – Πώς θα καταστεί βιώσιμο το έργο

otavoice

Πατέρας 19χρονου: Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά

otavoice

Εντείνεται η πίεση στον Νετανιάχου για μία συμφωνία – Νέο ισραηλινό χτύπημα σε αμάχους

otavoice

Στα 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση Σεπτεμβρίου

otavoice

Ουκρανία: 3 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στις επαρχίες Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ

otavoice

O Πούτιν αψήφησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και επισκέφθηκε τη Μογγολία

otavoice