OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχείς ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα- Λουτρό αίματος σε καυταλισμούς αμάχων

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 19/11 σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μια γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν στην πόλη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το WAFA.

Χθες  το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας και από την επίθεση αυτή τη φορά, χτυπήθηκε ένα σχολείο που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο οι κάτοικοι. Πάνω από 80 άμαχοι βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ υπάρχουν φόβοι για περισσότερα θύματα μέσα στα ερείπια από την δολοφονική επίθεση των ισραηλινών.

 Βίντεο από το βομβαρδισμένο σχολείο του ΟΗΕ

Για εκατοντάδες νεκρούς κάνουν λόγο οι παλαιστινιακές αρχές μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια, που ήταν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το Σάββατο, με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο να απευθύνει έκκληση να σταματήσει η γενοκτονία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ερευνά το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ επιβεβαίωσε χτυπήματα στη Τζαμπαλίγια , αναφέροντας πως σκότωσε τρομοκράτες της Χαμάς και κατέστρεψε υποδομές της.

 

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρέθηκε για μία ώρα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας. Οι εμπειρογνώμονες περιέγραψαν το νοσοκομείο ως μια «ζώνη θανάτου», ζητώντας την εκκένωσή του.

Στο νοσοκομείο παραμένουν 25 γιατροί και νοσηλευτές και τουλάχιστον 260 ασθενείς. Ενώ 31 βρέφη, που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Νότο. Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επιχείρησή του στο Αλ-Σίφα, με κύριο στόχο να εντοπιστούν και να καταστραφούν τα υπόγεια κρησφύγετα της Χαμάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice