OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΚΚΕ: Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα υποβαθμίσουν τα πτυχία των δημόσιων

Το χτύπημα της αξίας του πτυχίου του δημόσιου Πανεπιστημίου και πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση ανάλογα με το «πορτοφόλι» της οικογένειας θα σηματοδοτήσουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αν περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας τα μεσάνυχτα στο κανάλι «kontra».

Είναι αιτία πολέμου, είναι μια αντιδραστική τομή που θα «πατήσει» στο άρθρο 28 του Συντάγματος που το ΚΚΕ κατά τη συνταγματική αναθεώρηση είχε ζητήσει την κατάργησή του.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της κυβέρνησης για την Κύπρο όπου λειτουργούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ο Κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι μπήκαν δίδακτρα και στα δημόσια Πανεπιστήμια και ενώ ιδρύθηκαν τα ιδιωτικά χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές έρχονται στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να μη φεύγουν Έλληνες φοιτητές θα μπορούσε να ανοίξει κι άλλες θέσεις στα δημόσια Πανεπιστήμια και να καταργήσει την Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής.

Για την ακρίβεια υπογράμμισε ότι ο λαός κόβει από παντού διότι δυσκολεύεται πάρα πολύ καθημερινά και επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης από τα βασικά είδη σε συνδυασμό και με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σχετικά Άρθρα

Τα νερά της Αρκτικής μπορεί να «κρύβουν» την επόμενη γενιά αντιβιοτικών

otavoice

Μειωμένη έως και 90% η παραγωγή μελιού- Σε απόγνωση οι μελισσοπαραγωγοί

otavoice

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα

otavoice

Ο στρατός του Κιέβου προχώρησε δυο χιλιόμετρα στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας

otavoice

Λωρίδα της Γάζας: Διανεμήθηκαν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

otavoice

Δεν ανησυχεί η Ρωσία για ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν στη Μογγολία

otavoice