OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μακελειό με πυρά σε Πανεπιστήμιο της Πράγας- 15 νεκροί, 30 τραυματίες

Για τουλάχιστον δεκαπέντε νεκρούς και τριάντα τραυματίες από τους οποίους οι εννέα σε κρίσιμη κατάσταση από πυροβολισμούς στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα κάνει λόγο η τσεχική αστυνομία.

O δράστης «εξουδετερώθηκε» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των Χριστουγέννων η πόλη «βουλιάζει» απο τουρίστες.

 Οι πυροβολισμοί δεν συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, διευκρίνισε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών, Βιτ Ρακούσαν.

Πηγές που επικαλούνται τα τσεχικά μέσα ενημνέρωσης, αναφέρουν ότι το όνομα του δράστη είναι David Kozak και ήταν φοιτητής του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πράγας, ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, πυροβόλησε τον εαυτό του και έπεσε από την οροφή του κτιρίου από όπου πυροβολούσε.

(Photo by Michal CIZEK / AFP)

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη»

Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Σε βίντεο από το X, φαίνεται κόσμος να τρέχει πανικόβλητος.

 

Σχετικά Άρθρα

Τα νερά της Αρκτικής μπορεί να «κρύβουν» την επόμενη γενιά αντιβιοτικών

otavoice

Μειωμένη έως και 90% η παραγωγή μελιού- Σε απόγνωση οι μελισσοπαραγωγοί

otavoice

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα

otavoice

Ο στρατός του Κιέβου προχώρησε δυο χιλιόμετρα στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας

otavoice

Λωρίδα της Γάζας: Διανεμήθηκαν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

otavoice

Δεν ανησυχεί η Ρωσία για ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν στη Μογγολία

otavoice