OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεσσαλονίκη: Ρίγη συγκίνησης στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Βασίλη Καρρά

Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Θεσσαλονίκη από τις 10:00 το πρωί βρίσκεται η σορός του καλλιτέχνη σε λαϊκό προσκύνημα.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, που εκφώνησε τον πρώτο επικήδειο, μιλώντας για έναν άνθρωπο πιστό με συνειδητό τρόπο. Επικήδειους εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, ο γιατρός και ο προσωπικός του φίλος, Κώστας Μποτσόλης και Νίκος Αραμπατζής της συμφωνικής ορχήστρας νέων, που μαζί ετοίμαζαν μια μεγάλη συναυλία για τον Βασίλη Καρρά. Όπως είπε ο  Ευάγγελος Αραμπατζής, που στον επικήδειο λόγο του, η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα.

Αύριο Τετάρτη 27/12/2023 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στην Εκκλησία του χωριού και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ταφή, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. Καθ’ όλη την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος “ΦΛΟΓΑ”, Σύλλογος γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

 Πλήθος κόσμου βρίσκεται από νωρίς στον ΙΝ Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, εν αναμονή της σορού του Βασίλη Καρρά. Σε βαρύ κλίμα και κρατώντας λευκά λουλούδια, φίλοι και θαυμαστές συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί στην εκκλησία.

Σε βαρύ και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, εκατοντάδες άνθρωποι δίνουν το παρών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο αντίο στον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Καρρά.

Συνοδεία μοτοσικλετών της Αστυνομίας, το φέρετρο με τη σορό του Βασίλη Καρρά έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό, όπου οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχτηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα και φώναξαν  “Αθάνατος”, “άξιος” και “είσαι παντού”.

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή λόγω της μεγάλης προσέλευσης, θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα εως τις βραδινές ώρες, με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 30 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη, όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Έφυγε την παραμονή Χριστουγέννων στην αγαπημένη του πόλη τη Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς τον αποχαιρέτησαν τραγουδώντας σε κεντρικό δρόμο της πόλης το τραγούδι «Από το Βορρά μέχρι τον Νότο», έτσι όπως αγαπήθηκε από το κοινό του.

Ο Βασίλης Καρράς κατόρθωσε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διασκέδασης για περισσότερα από 30 χρόνια χαρίζοντας στους αμέτρητους θαυμαστές του μεγάλες συγκινήσεις. Σε κάθε του εμφάνιση αποθέωναν, τον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, όπως τον χαρακτήριζαν.

Ήταν κι ο ίδιος συνθέτης και στιχουργός. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ` έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις με πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν προβλέπεται να ενταχθεί στην ΕΕ το 2028

otavoice

Ο Χάρης Δούκας στον Βόλο: Πρωθυπουργός της χώρας ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

otavoice

Πόρισμα για μοιραίο λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων, χωρίς πιστοποίηση

otavoice

Π. Βαρελίδης για νεκρά ψάρια: Το θέμα οδεύει προς επίλυση, πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

otavoice

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

otavoice