OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΚΚΕ: Τα κέρδη των ομίλων η αιτία της ακρίβειας – Κατάργηση ΦΠΑ και αύξηση μισθών!

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες της ακρίβειας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε για την ακρίβεια ευθύνονται, εκτός από την «πράσινη μετάβαση» και την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που έχουν φτάσει σε τρελά ύψη, ειδικά στην διατροφική αλυσίδα, όπως σούπερ μάρκετ.

Επισήμανε ότι ανάσα στον λαό μπορεί να δοθεί μέσω από τον αγώνα του γενικευμένη εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και κατάργηση ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αυτά τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης δεν τα παίρνει η κυβέρνηση, αλλά δεν τα προτείνουν και τα άλλα κόμματα, υπογράμμισε ο Γ. Δελής.

Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι πάει πολύ να εμφανίζεται η κυβέρνηση ως υπερασπίστρια των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών όταν καθημερινά τσακίζει το εισόδημα του λαού, εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα καταβαραθρώνει τα δικαιώματα των νέων με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σχετικά με τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο Γ. Δελής τόνισε ότι το ΚΚΕ προβληματίζεται για την αμφισβήτηση της γονεϊκότητας, των εννοιών της πατρότητας και μητρότητας, που είναι η βασική, αντικειμενική βιολογική προϋπόθεση για τη γέννηση ενός παιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι ανοίγουν τον δρόμο για αντιλήψεις ευγονικής, δηλώσεις όπως αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί δύο αγοριών, για να μεταδοθεί η προσωπικότητά του.

Ακόμα επισήμανε τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε ξέφρενο εμπόριο παιδιών, καθώς πέρσι τα παιδιά προς υιοθεσία ήταν 149, άρα πιθανά είναι ακόμα λιγότερα τώρα. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον δρόμο για τεκνοθεσίες από το εξωτερικό, ενώ έχει μετατραπεί σε αμιγώς εμπορική πράξη η παρένθετη κύηση, η οποία τιμολογείται από την κυβέρνηση στις 20.000 ευρώ, γεγονός που αποτελεί έσχατη μορφή εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ αναμένει να δει το νομοσχέδιο στην τελική μορφή που θα κατατεθεί και πώς προσεγγίζει το ζήτημα στην επιστημονική του βάση. Επίσης, σχολίασε ότι πάει πολύ κόμματα που δεν τόλμησαν ποτέ να προχωρήσουν στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας να παριστάνουν τους προοδευτικούς.

Πηγή 902.gr

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice