OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή- Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα

Ψυχρή εισβολή, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και κατά την διάρκεια της νύχτας επεκτίνεται και νοτιότερα.

Χιόνια πέφτουν στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου τυχόν προβλήματα να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους. Αντιθέτως, το νότιο τμήμα της χώρας δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαιτέρως, εκτός από την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας θα έρθει η κορύφωση του χιονιά και θα χιονίζει σε όλες τις πόλεις τις Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

 Ιωάννινα: Έκλεισε η Εγνατία οδός για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννινων ανακοίνωσε απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα της Εγνατίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε Γρεβενά , Κοζάνη , Βέροια και Πολύμυλο.

Η αστυνομία σταματά τα φορτηγά πριν τα διόδια Δροσοχωριου όπου διακόπτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων ως το Μαλακασι.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν μέχρι νεοτέρας αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια της νύχτας.

 Έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα σε όλη την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ σε θέση μάχης βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων.

Από το απόγευμα λόγω της έντονης χιονόπτωσης έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου καθώς και ο δρόμος Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μέσω της οποίας ενημερώνει ότι από τις 20:30 του Σαββάτου (20/1) απαγορεύεται η κυκλοφορία στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε να χιονίζει στο Ωραιόκαστρο, στο Μελισσοχώρι, στον Πεντάλοφο και στη Νεοχωρούδα, όπως επίσης και στο Δερβένι. Ακόμα χιονόπτωση σημειώνεται σε Πολίχνη και Εύοσμο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου Σοφία Δημητριάδου εδώ και δύο ώρες μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ από ένα μηχάνημα βρίσκεται ήδη σε κάθε χωριό. Συνέστησε προσοχή στους κατοίκους για την κίνηση στους δρόμους.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στα Πεύκα και όπως ανέφερε στη Voria ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης Συκεών Αναστάσιος Τσακίρης ξεκίνησαν άμεσα μηχανήματα να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

Χιόνι πέφτει στα Διαβατά, σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά, όπως και στον Χορτιάτη. Πυκνή χιονόπτωση και στο Φίλυρο.

 Στα λευκά “ντύθηκαν” οι ορεινοί όγκοι του Λαϊλιά και του Μπέλλες στο Νομό Σερρών.

Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι σε Άνω Βροντού και Καρυδοχώρι και συνεχίστηκε σε Αχλαδοχώρι, Καπνόφυτο, Φαιά Πέτρα, Άγγιστρο όπως και σε όλα τα χωριά στους πρόποδες του Μπέλλες, από την Καστανούσα, τα Πλατανάκια, τα Άνω Πορόια και το Μανδράκι. Λόγω της χιονόπτωσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον Ε.Ο. Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έστειλαν εκχιονοστικά μηχανήματα σε αυτές τις περιοχές ενώ μηχανήματα θα σταλούν αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές που καλύφθηκαν από χιόνι.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα τμήματα πολιτικής Προστασίας των Δήμων.

 Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί στη Φλώρινα.

Το χιόνι έχει στρωθεί στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους, στα αυτοκίνητα και στις πλατείες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο λευκό τοπίο. Το ύψος του χιονιού φτάνει στους 20 πόντους και η θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Στα λευκά και η Βέροια!

Χάρτες εξηγούν την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και το χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 20/01.

Από τα δυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας: Χιόνια, παγωμένοι βοριάδες και βουτιά της θερμοκρασίας – Πώς θα εξελιχθεί
Από τα δυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας: Χιόνια, παγωμένοι βοριάδες και βουτιά της θερμοκρασίας – Πώς θα εξελιχθεί

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΣ-Google: Κατάρτιση δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

otavoice

Καιρός: Υποχώρηση του καύσωνα – Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

otavoice

Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Συγγενείς θυμάτων ζητούν δικαίωση

otavoice

Φάταχ και Χαμάς συμφώνησαν για «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

otavoice

Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε τη στήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων για το χρίσμα

otavoice

Ταραχές στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 173 νεκροί, πάνω από 1.100 συλλήψεις

otavoice