OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα – Αύριο οι αποφάσεις των αγροτών

Κρίσιμη η αυριανή ημέρα για τους αγρότες. Στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας θα εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους. Δηλώνουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και πως είναι αγώνας επιβίωσης. Αλλεπάλληλες συσκέψεις σήμερα στα μπλόκα, μηχανοκίνητη πορεία και συγκεντρώσεις αγροτών σε κόμβους και πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατούν δυο δυναμικές προτάσεις. Η μία να κατέβουν στην Αθήνα και να γίνει αποκλεισμός με τρακτέρ της Βουλής και η άλλη να κλείνουν οι Εθνικές Οδοί σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν μπλόκα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση που κρατά χαμηλούς τόνους αντιλαμβανόμενη την δυναμική των κινητοποιήσεων, διαμηνύει πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε σήμερα ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για την Θεσσαλία.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας
Αγρότες από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν νωρίτερα να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, να καταθέσει ψήφισμα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς αποκλείστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, στην Εθνική οδό, στο ύψος του Λακκώματος. Λίγη ώρα αργότερα οι αγρότες επέλεξαν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

Την ίδια ώρα στο ψήφισμα με τα αιτήματά τους, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έθεταν ως πρωταρχική επιδίωξη τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει το 90%.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Φλώρινας – Πορεία με τρακτέρ μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια

Κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της περιοχής της Φλώρινας. με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό και αμέσως μετά ακολούθησε μια πορεία μηχανοκίνητη τόσο μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, αλλά έφτασαν με τα τρακτέρ τους και έως το τελωνείο Νίκης, στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατρανώσουν, όπως αναφέρουν τα αιτήματά τους στους κατοίκους και στους επισκέπτες.

Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία οδό στον κόμβο του Στρυμονικού
«Αυτό που καταφέραμε είναι να έχουμε ένα μπλόκο στον κόμβο του Στρυμονικού θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.

Συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων – Υποβολή υπομνήματος με τα αιτήματά τους στην Αντιπεριφέρεια

Στα Τρίκαλα αγρότες με τα τρακτέρ τους από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, κατέκλυσαν την πόλη. Συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Χρύσα Ντιντή, στην οποία υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Είναι μαζί τους αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, αγρότες από πληγείσες περιοχές αλλά και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις σπουδές τους λόγω των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφεραν οι αγρότες «δεν θα φύγουν από τα μπλόκα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καθώς οι ίδιοι έχουν ετοιμάσει τους φακέλους με τις ζημιές που έχουν υποστεί και πολλές φορές ξεπερνάνε τις 100.000 ευρώ, ενώ η πρώτη αρωγή που έχουν πάρει αγγίζει τις 2.000 ευρώ. Σήμερα θα υπάρξουν τοπικές συσκέψεις των αγροτών σε όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας ενόψει και της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης.

Στην πανελλαδική σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες θα αποφασίσουν για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Δυναμική και μαζική ήταν σήμερα η κινητοποίηση των αγροτών της Μεσσηνίας, όπου δεκάδες τρακτέρ εμφανίστηκαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους στην Καλαμάτα. Η πρώτη στάση των αγροτών ήταν σε τράπεζα, όπου διαμαρτυρήθηκαν για πλειστηριασμό κατοικίας. Μάλιστα, πέταξαν πατάτες και άχυρα στην είσοδο της τράπεζας. Η πορεία που ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

otavoice

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

otavoice