OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου

«Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις», είπε μεταξύ άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη που ανακοίνωσε από το βήμα του Συνεδρίου ότι θα δικεδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Μέρος από το πλήθος αντέδρασε με έντονες αποδοκιμασίες στο άκουσμα της υποψηφιότητας της, αν και πολλοί ήταν αυτοί που χειροκρότησαν την απόφαση της,.

Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Και την στήριξα με σεβασμό στην ψήφο των μελών μας. Πάντα πίστευα ότι η αριστερά είναι οι άνθρωποί της. Εμείς όλοι που δίνουμε μάχες για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σήμερα όμως, συνέχισε, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια γιατί το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Η εκλογική επιρροή υποχωρεί διαρκώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι.

Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι νομίζω, είπε χαρακτηριστικά. Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Να μπούμε ξανά με αυτοπεποίθηση στη μάχη απέναντι στη Δεξιά. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα και ούτε κόμμα διαμαρτυρίας και οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές από εμάς, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε».

Στις 10 Μαρτίου η εκλογή προέδρου 

«Δεσμεύομαι να παραμείνω στο κόμμα» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνοντας στη συνέχεια στο βήμα, απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη προσθέτοντας: Καλώς ορίζω την Αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα για να μπορέσει το κόμμα μας να αγκαλιασει τα μέλη του έμπρακτα.

Δεσμεύομαι ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος ενώπιον όλων σας.

Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας.

Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω ότι θα προσκαλέσω συλλογικά και την αντιπρόεδρο της Βουλής και όλη την ομάδα που την αγκαλιάζει να έρθει λογικά να μπορέσουμε να φέρομαι καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εις πέρας. Να ξέρουν όλοι ότι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει.

Και για να μπορέσει η δικιά μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά και να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή να είστε καλά ευχαριστώ πολύ.

Και προφανώς αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει, είπε καταλήγοντας ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σ. Φάμελλος: Δεν πιστεύω ότι δίνει διέξοδο η πρόταση για την εκλογή προέδρου

«Έχουμε το καταστατικό, τη συντροφικότητα και τη Δημοκρατία, δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας από το βήμα του τέταρτου συνεδρίου του κόμματος και κάλεσε σε«καθαρή φωνή ενότητας και όχι να σκοντάφτουμε στα κορδόνια μας». Έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών σε δεύτερο πλάνο και να μην φέρουν οι Έλληνες ευrωβουλευτές το έγκλημα των Τεμπών στην ευρωβουλή, ρώτησε στη συνέχεια μιλώντας για ξεκάθαρη απάντηση.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία χωρίς αριστερό στήριγμα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι «εάν είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τις αξίες της κοινωνίας». Πολιτική ευθύνη είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος. Αντίπαλος μας δεν είναι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αλλά η Δεξιά, είπε.

Σχετικά Άρθρα

Eurostar: Μην ταξιδεύεται στην σιδηροδρομική γραμμή Λονδίνο-Παρίσι λόγω βανδαλισμών

otavoice

Ομπάμα: Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Μπάιντεν – Η επιλογή της Κάμαλα, η καλύτερη του απόφαση

otavoice

Πλήγματα drones της Ρωσίας σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν στο Τέξας δύο ηγέτες του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού

otavoice

Αϊτή: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν οι συμμορίες του Πορτ-ο-Πρενς

otavoice

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Νετανιάχου να «οριστικοποιήσει» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

otavoice