OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες- Συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο Στρυμονικό

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, οι οποίοι επέστρεψαν στα μπλόκα, ενώ αύριο, στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Σήμερα  αγρότες της Χαλκιδικής  πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ωστόσο η Αστυνομία έστησε μπλόκο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, μη επιτρέποντάς τους να προχωρήσουν.

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία. Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Στα Τρίκαλα, οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων Ζάρκου δήμου Φαρκαδόνας & Βασιλικής δήμου Μετεώρων μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» διαδηλώνουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα μέσα στο κέντρο της πόλης, στις 12 το μεσημέρι, με κατάληξη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Θα γίνει προσυγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στις 11πμ, στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο Κολυμβητήριο Τρικάλων.

Επίσης, στην Καλαμάτα, σε παμμεσσηνιακή κινητοποίηση καλούν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού, που θα ξεκινήσουν με προσυγκεντρώσεις από τη Μεσσήνη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί στο Χανδρινού: 9 π.μ., στην Καζάρμα: 10 π.μ. και στο Σταθμός Μεσσήνης: 10 π.μ.. Την αλληλεγγύη του στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών εκφράζει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών ν. Μεσσηνίας.

Στα Χανιά, κινητοποίηση διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ), στις 11 π.μ. στα Μεγάλα Χωράφια.

Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια διοργανώνει στις 10.30 π.μ. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 10 π.μ. στο Εθνικό Στάδιο (γήπεδο).

Σχετικά Άρθρα

Χάλκινο μετάλιο στο Eurobasket U20, για την «γαλανόλευκη»

otavoice

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από τις Προεδρικές Εκλογές- Το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις

otavoice

“Πάρτι ληστο-συμμοριών” – Πληρώνουμε έως 300% πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

otavoice

Πανσέληνος του Ελαφιού: Απόψε η εντυπωσιακή θέασή της

otavoice

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

otavoice