OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει η καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων

Στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει η καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων της χώρας, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, όπου βρίσκονται παρατεταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ. Το μεγάλο συλλαλητήριο αναμένεται το Σάββατο, ενώ τα τρακτέρ θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή

 

Με εκατοντάδες τρακτέρ, μαύρες σημαίες και πανό, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διέσχισαν την παραλιακή οδό για να καταλήξουν στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 30η Έκθεση Agrotica. Κεντρικό ζήτημα, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, διότι, όπως αναφέρουν, θέλουν τους πολίτες μαζί τους και όχι εναντίον τους. Μάλιστα, αντιπροσωπεία αγροτών παρέδωσε ψήφισμα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Το ακριβό πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, αποτελούν βασικά «αγκάθια» στο κόστος παραγωγής, σύμφωνα με τους αγρότες.

Συμπαραστάτες στον αγώνα τους είναι και οι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης που έφτασαν με τις μηχανότρατές τους στον Θερμαϊκό, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Οι μελισσοκόμοι, στη Λάρισα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. κυρίως σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις και τις νοθείες στο μέλι, έκαψαν ομοιώματα επαγγελματιών του κλάδου τους.

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice

Το ρόβερ της NASA ανίχνευσε πιθανώς αρχαία μικροβιακή ζωή στον Άρη

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

otavoice

Φιλιππίνες: Διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από το βυθισμένο πετρελαιοφόρο

otavoice

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε ο Στέφανιος Ντούσκος στα προημιτελικά του σκιφ

otavoice