OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση καθώς και από υγειονομικούς των νοσοκομείων, ενάντια στις απολύσεις που τους ανακοινώνει η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Κεντρική διεκδίκηση είναι με ευθύνη της κυβέρνησης να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 6.000 είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, οι οποίοι είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση και σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, καθώς το υπουργείο σκοπεύει να παραδώσει τις παραπάνω υπηρεσίες σε εργολάβους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, σωματεία και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικόν» «Άγιος Σάββας», «Έλενα Βενιζέλου», ΨΝΑ Δαφνί και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο. Επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης και του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Παραβρίσκεται επίσης και το Κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστριών Αττικής.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος δεν περισσεύει. Ζητάμε όλοι οι συμβασιούχοι να παραμείνουν στη δουλειά, εδώ και τώρα μόνιμοι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννακός, σημείωσε ότι από 1 Φλεβάρη ξεκινά η απόλυση 6.000 συμβασιούχων σε φύλαξη, εστίαση, καθαριότητα.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας – Πότε θα αγωνιστεί

otavoice

Η Εθνική κόντραρε τον NBAer Καναδά, πάλεψε με εχθρική διαιτησία και έχασε 79-86

otavoice

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice