OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συζητείται σήμερα το “πόρισμα συγκάλυψης” των Τεμπών στην ολομέλεια της Βουλής

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, που συνέταξε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και έχει συγκεντρώσει την μήνη των συγγενών των θυμάτων και σύσσωμης της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης.

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που επέλεξε να βρεθεί στην παράδοση δυο ελικοπτέρων στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Κοτρώνι, θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα σε παρέμβαση τους στο Ευρωκοινοβούλιο οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών ζήτησαν να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της ΕΕ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών – βουλευτών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και ο ανεξάρτητος βουλευτής που αποτέλεσε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετέχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice

Απόψε η δεξίωση στο Προεδρικό, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

otavoice

Μελανσόν: Ο Μακρόν αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

otavoice

Τοπικές καταιγίδες κυρίως σε Μακεδονία και Θεσσαλία – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

otavoice

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice