OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το 62% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι η Εξεταστική δεν θα ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις προσδοκίες που είχαν οι πολίτες από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ανέδειξε σχετική έρευνα που έτρεξε η MRB και τη συζήτησε ο Δημήτρης Μαύρος, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με την Ευαγγελία Μπαλτατζή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά».

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία έρευνα της εταιρείας περιλήφθηκε μια ερώτηση που ήταν ως εξής. Αισιοδοξείτε ότι η εξεταστική επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος και θα αποδώσει ευθύνες; Η κλίμακα ήταν, σίγουρα αισιόδοξος, μάλλον αισιόδοξος, μάλλον απαισιόδοξος και σίγουρα απαισιόδοξος.

«Το μάλλον απαισιόδοξος ότι θα αποδώσει ευθύνες και θα ρίξει φως και το σίγουρα απαισιόδοξος αθροιστικά κάνουν 75%. Το σίγουρα απαισιόδοξος ως μέρος αυτού του 75 είναι 50%. (…) Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας του Ιουνίου του 23 υπάρχει ένα 62% που δηλώνουν ότι είναι απαισιόδοξοι στο ότι θα πέσει φως. Στα άλλα κόμματα βέβαια, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι 91%, στο ΠΑΣΟΚ 76%,, στο ΚΚΕ 92%, και στην αδιευκρίνιστη ψήφο 72%. Άρα λοιπόν αυτό διαπερνά όλα τα κόμματα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι από την αντιπολίτευση λογικά θα ήταν απαισιόδοξοι αλλά και το 62% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος.

Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα εσωτερικής αμφισβήτησης σε ένα κόμμα που παραδοσιακά εμφανιζόταν ως υπερασπιστής του δικαίου και φαίνεται πως ο κύριος όγκος της εκλογικής του βάσης δεν εμπιστεύεται το κόμμα του και τουλάχιστον για την υπόθεση των Τεμπών ότι η δική του κυβέρνηση θα επιδιώξει να ριχθεί άπλετο φως και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Αυτό σε συνδυασμό με την γενικότερη κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει πολιτικά και εκλογικά τετελεσμένα με αρνητικό πρόσημο για την κυβερνητική πλευρά που δείχνει σημάδια αλαζονείας, από την υπέρμετρη σιγουριά που γεννά η αδυναμία για την ώρα εναλλακτικής πολιτικής πρότασης.

Εκτίμηση του κ. Μαύρου, ενόψει των Ευρωεκλογών είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα.

Πηγή πληρ.  ertnews,gr

Σχετικά Άρθρα

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

otavoice

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

otavoice