OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το «μπάζωμα» στα Τέμπη είναι συγκάλυψη καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση

Το «μπάζωμα» της περιοχής όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ελέγχεται από τον εφέτη ανακριτή που διενεργεί τις έρευνες για τους υπαιτίους της εθνικής τραγωδίας. Προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να αποσαφηνίζει πως ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα από τους αρμόδιους επιχειρησιακούς παράγοντες. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εκείνη την περίοδο, Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε ότι δεν έδωσε σχετική εντολή, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να θέσει θέμα συγκάλυψης, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όμως η εσπευσμένη επιχείρηση “μπαζώματος” στο χώρο που εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής τραγωδία με εγκληματικές ευθύνες δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αποδεχτούμε ότι έγινε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Η βιασύνη οδήγησε σε αλλοίωση του χώρου, την απώλεια αποδεικτικών στοιχείων και ευρημάτων και προφανώς η έρευνα που έγινε ήταν ελλιπής και αυτό συσκοτίζει τις πραγματικές συνθήκες που έγινε η σύγκρουση και πως μετατράπηκε ο χώρος σε ολοκαύτωμα.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για το θέμα, δήλωσε πως εκτελούσε άνωθεν εντολές.

Το γεγονός μάλιστα ότι επί ένα χρόνο ουδείς έδωσε την πρέπουσα σημασία στις καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων αλλά και σε αναφορές από την πρώτη στιγμή για ύποπτο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που ακούστηκαν και από το βήμα της Βουλής δείχνει ότι υπήρχε εγκληματική αδιαφορία και σκοπιμότητα από τις αρχές που ερευνούσαν τα αίτια. Ένα χρόνο μετά διατάχθηκε έρευνα και εστάλησαν στο εξωτερικό (Καναδά) ευρήματα προς εξέταση. Ένα χρόνο μετά!!!!

Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρονιές παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και ιδίως των σιδηροδρόμων επισήμανε ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα ρίξει φως στην υπόθεση, αποδίδοντας ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όσο και να «μπαζώνει» τις έρευνες η κυβέρνηση, στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη, δηλώνει.

«Να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει, για ποιο λόγο προστατεύει το τζάκι Μητσοτάκη, το τζάκι Καραμανλή. (…) Υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτό το έγκλημα και κανείς δεν την έχει αναλάβει. (…) Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πρώτος πόρισμα. (…) Μετά μία συγνώμη δεν μπορούσε να πει και τώρα επανέρχεται» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος δηλώνει ότι ουδέποτε έδωσε την εντολή για το μπάζωμα της περιοχής που έγινε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και μεταθέτει την ευθύνη της απόφασης στο Συντονιστικό.

«Δεν έδωσα εντολές για τίποτα. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δε συμμετείχα σε συνεδριάσεις του Συντονιστικού Όργανο. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν στη δύσκολη κατάσταση».

Ελλιπέστατη χαρακτήρισε η Μιλένα Αποστολάκη τη δικογραφία που εστάλη από τον ανακριτή Λάρισας στην Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής από το προεδρείο είχε μια κατεύθυνση: θα συγκαλυφθεί η αλήθεια».

«Υπάρχει συγκάλυψη, το αποδεικνύει το κλείσιμο της Εξεταστικής πριν έρθει η δικογραφία στη Βουλή» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει: «Όταν δεν έχεις ενσυναίσθηση, όταν δεν έχεις συναισθήματα και αισθήματα για τον ελληνικό λαό, τέτοια λες. Γιατί η πολιτική ανοησία θριαμβεύει».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμίζει ότι «ο Μητσοτάκης αντί να πάρει προβολέα, όπως μας έλεγε, πήρε ένα χαλί για να κρύψει τις ευθύνες».

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής λαμβάνουν γνώση από 1ης Μαρτίου του περιεχομένου της δικογραφίας, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αιματοκύλισμα στην Χαν Γιουνίς: 70 άτομα σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις

otavoice

Μαγιόρκα: «Όχι στον υπερτουρισμό» – Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους

otavoice

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία – «Καμπανάκι» για τα αποθέματα νερού στην Αττική

otavoice

Πυρκαγιά στη Βρυσιά Ρόδου – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης μέρους της Χαν Γιουνίς για να επέμβει

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice