OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Φινλανδία παρατείνει επ’ αόριστον το κλείσιμο των συνόρων με τη Ρωσία

Η Φινλανδία θα παρατείνει επ’ αόριστον το κλείσιμο των χερσαίων συνοριακών περασμάτων με τη Ρωσία και θα προσθέσει αρκετά λιμάνια στον κατάλογο των σημείων όπου απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τον ανατολικό της γείτονα, όπως δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Φινλανδία έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με τη Ρωσία στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επικαλούμενη αυξανόμενες αφίξεις από χώρες όπως η Συρία και η Σομαλία. Κατηγόρησε τη Μόσχα ότι μετατρέπει σε όπλο τη μετανάστευση σε βάρος της σκανδιναβικής χώρας, έναν ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει το Κρεμλίνο. «Οι φινλανδικές αρχές το βλέπουν αυτό ως μακρόχρονη κατάσταση. Δεν έχουμε δει τίποτα αυτή την άνοιξη που θα μας οδηγούσε να συμπεράνουμε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει ουσιαστικά», ανέφερε σε δήλωση η υπουργός Εσωτερικών Μαρί Ραντάνεν.

Η κυβέρνηση δήλωσε τον Φλεβάρη ότι το κλείσιμο των συνόρων πρόκειται να διαρκέσει έως τις 14 Απρίλη.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αποφάσισε να κλείσει τρία λιμάνια για σκάφη αναψυχής -στα νησιά της Βαλτικής Σάντιο και Χααπασάαρι καθώς και στο Νουιγιαμά στις όχθες λίμνης στην ενδοχώρα, την οποία μοιράζονται οι δύο χώρες- για να αποτρέψει την εξάπλωση της μετανάστευσης που έχει «εργαλειοποιηθεί» καθώς έρχεται η άνοιξη.

Η Φινλανδία εγκατέλειψε πέρυσι τη μακρόχρονη ουδέτερη στάση της και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, ενώ έχει επίσης υπογράψει διμερή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προκαλώντας την ενόχληση της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice