OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Ολονύκτιες διαμαρτυρίες φοιτητών, να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!», δηλώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχωρώντας τη Δευτέρα 13 Μάη σε ολονύκτιες διαμαρτυρίες απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία, ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Στην Αθήνα, η ολονύκτια διαμαρτυρία ξεκινά στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το άνοιγμα των σχολών την ίδια μέρα, το πρωί, οργανώνονται συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Αποφάσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Σχολών Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Επιστημών Τροφίμων του ΠαΔΑ. Επίσης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Πολύμορφες δράσεις διοργανώνονται το πρωί της ίδιας μέρας και στις σχολές της πόλης. Τη δράση στηρίζει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

«Kαθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός»

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», αναφέρουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

«Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δεν λυγίζουν απέναντι στη βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ».

«Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός», τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι. Την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης στηρίζει η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ και καλεί συλλόγους μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ, την ΠΟΣΔΕΠ και κάθε πανεπιστημιακό δάσκαλο ξεχωριστά να πάρουν μέρος.

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice