OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ

Σε διπλό ταμπλό παίζει ο Λευκός Οίκος, από την μία δηλώνει πλήρη στήριξη στο δολοφονικό καθεστώς Νετανιάχου και από την άλλη για να ξεγελάσει τις διεθνείς αντιδράσεις αλλά και το εσωτερικό κύμα διαμαρτυρίας ανακοινώνει την αναστολή παράδοσης πολεμικού υλικού, που προοριζόταν να σκοτώσει τον άμαχο πληθυσμό. Δεν ακύρωσαν, αλλά ανέστειλαν… ενώ ήδη έχουν στείλει τεράστιες ποσότητες, για να έχει δύναμη πυρός η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε χθες Τρίτη Aμερικανός αξιωματούχος.

«Αναστείλαμε την παράδοση φορτίου όπλων την περασμένη εβδομάδα. Αποτελείτο από 1.800 βόμβες 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βόμβες 500 λιβρών (226 κιλών)», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice