OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρωτομαγιά: Συγκινητική υποδοχή για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία

Στη Λαμία για την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και το σωματείο τους συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον μεγαλειώδη αγώνα τους «για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και προετοιμάζοντας τη νέα κάθοδο στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ υποδέχτηκαν θερμά οι συνάδελφοί τους από τη Λαμία, εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων της περιοχής. Η για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες παρουσία τους στη Λαμία συγκίνησε τον λαό της περιοχής και τα λόγια δύναμης και κουράγιου του συνόδεψαν την πορεία των εργαζομένων στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και αντιπροσωπείες των Σωματείων θα συμμετάσχουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις στη Στερεά Ελλάδα, καθώς και της Αθήνας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Να μπει σε περαιτέρω κίνδυνο η ζωή συναδέλφων που βασισμένοι στο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο έχουν προγραμματισμένη θεραπεία σε κλινικές. Τα παιδιά μας να “διαβούν” την πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής σεζόν, της εξεταστικής περιόδου, σε κλίμα ανεργίας και απόγνωσης μέσα στις οικογένειες.

Να μαραζώσουν οι περιοχές γύρω από τη ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς», τονίζουν στο κάλεσμά τους για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Και υπογραμμίζουν:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για “ΛΑΡΚΟ ανοιχτή”. Λέμε όχι στα προγράμματα ανεργίας και τη σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διεκδικούμε: Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία μας λέξη. Τιμή και δόξα στους νεκρούς της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Λαμία συμμετέχει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Συγκινητική υποδοχή

Συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για ακόμη μία φορά εργαζόμενοι της Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα συνδικάτα.

Χειροκροτήματα, καπνογόνα και συνθήματα, όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», πλημμύρισαν την πλατεία Ελευθερίας. Οι εργαζόμενοι της Λαμίας αντάμωσαν με τους συναδέλφους από τη ΛΑΡΚΟ και στέλνοντας ξανά το ηχηρό μήνυμα ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ και να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Αυτό το μήνυμα έστειλε και το τραγούδι «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε», με το οποίο υποδέχτηκε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ το μουσικό σχήμα που ανοίγει την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Λαμίας με μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια που συντρόφευσαν και σήμερα αρχίζουν να συντροφεύουν τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Πηγή 902.gr

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών

otavoice

Τραμπ για Μπάιντεν: Ήταν ο χειρότερος – Πιο εύκολο να ηττηθεί η Καμάλα Χάρις

otavoice

Χάλκινο μετάλιο στο Eurobasket U20, για την «γαλανόλευκη»

otavoice

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από τις Προεδρικές Εκλογές- Το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις

otavoice

“Πάρτι ληστο-συμμοριών” – Πληρώνουμε έως 300% πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

otavoice

Πανσέληνος του Ελαφιού: Απόψε η εντυπωσιακή θέασή της

otavoice