OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ακραία ζέστη και αποπνικτικές συνθήκες – Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών Κελσίου

Ένα κοκτέιλ ακραίας ζέστης, σκόνης από την Αφρική και υγρασίας «πνίγει» ολόκληρη τη χώρα. Το τριήμερο κύμα καύσωνα κορυφώθηκε σήμερα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στην Ανατολική Στερεά, την Κρήτη και την Ανατολική Πελοπόννησο – στο Κρανίδι κατέγραψε 44 βαθμούς.

Οι εικόνες που κατέγραψε το drone του ertnews με θερμική κάμερα εν μέσω καύσωνα είναι αποκαλυπτικές. Το τσιμέντο έβραζε. Οι συνθήκες στα αστικά κέντρα λόγω τσιμέντου, δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου. Οι διαφορές θερμοκρασίας σε άσφαλτο και χώρους με βλάστηση, είναι τεράστιες.

Θερμοκρασίες που «σπάνε» τα κοντέρ

Στις Βουκολιές Χανίων ο υδράργυρος έφτασε τους 44,5 βαθμούς. Στο Κρανίδι τους 3,9, στην Τανάγρα τους 43,5, στην Σπάρτη τους 43,4, στο Κορωπί τους 42,4.

Βουκολιές Χανίων 44,5

Κρανίδι 43,9

Τανάγρα 43,5

Σπάρτη 43,4

Κορωπί 42,4

Επί ποδός και ο στρατός

Επί ποδός είναι ο στρατός για την επιτήρηση των περιαστικών δασών. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα παραμένει πολύ υψηλός σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Κορινθία.

Αρκετοί οδηγοί δεν γνώριζαν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και προσπαθούσαν να πείσουν τους αστυνομικούς να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Από εδώ επιτρέπεται να περνούν οι μόνιμοι κάτοικοι ,αλλά και όσοι εργάζονται στο Φιλίππειο.

Κλειστά έμειναν πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την χώρα, ενώ με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όλοι οι εργοδότες έπρεπε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων – ακόμα και παύση εργασιών – απο τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, όπου ήταν απαραίτητο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η παύση αφορά όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως του είδους απασχόλησης συμπεριλαμβανομένων και των ψηφιακών πλατφορμών. Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο 2000 ευρώ ανά εργαζόμενο».

Το Eργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Ίδρυματος Τεχνολογίας και Έρευνας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου για μετρήσεις θερμικής άνεσης σε τοπική κλίμακα, λαμβάνοντας υπόψη την αστική μορφολογία και την κάλυψη της αστικής επιφάνειας.

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης, φυσικός στο ΙΤΕ, ανέφερε ότι: «Θέλουμε ουσιαστικά να δούμε πώς καταπονείται ένας πολίτης στο κέντρο της πόλης και τι επιπτώσεις έχει στο ευρύτερο κοινό».

Παρά την αφόρητη ζέστη οι κάτοικοι της Καλαμάτας τήρησαν το έθιμο της Αναλήψεως με τις γουρουνοπούλες.

Από την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Oλυμπιακοί Αγώνες: Πάτησε Παρίσι η ελληνική αποστολή (video)

otavoice

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice