OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερουλάνος: Θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος όταν θα ανοίξει η διαδικασία

Η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ, όταν ανοίξει η διαδικασία θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ΕΡΤNEWS στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. Υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη».

Συγκεκριμένα ο κ. Γερουλάνος ανέφερε σχετικά ότι «η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ. Και το λέω αυτό διότι δεν έχει αρχίσει ακόμα μια τέτοια διαδικασία. Πιστεύω ότι τα ονόματα πρέπει να πέσουν στη μάχη όταν ξεκινήσει η διαδικασία. Και γιατί το λέω αυτό; Δεν το κάνω από σεμνοτυφία. Το κάνω γιατί αν χάσουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα τα οποία οφείλουμε να αλλάξουμε στο ΠΑΣΟΚ, τότε θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι έτσι.

«Χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη»

»Χρειάζεται να επικαιροποιήσουμε το σχέδιο μας. Έχουμε καλές προτάσεις, αλλά δεν κουμπώνουν σε θέσεις, δεν κουμπώνουν σε όραμα. Χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη. Την οργάνωση του κόμματος για να μπορέσουν αυτά τα μηνύματα να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την επικοινωνία μας. »Αυτά είναι όλα θέματα τα οποία πρέπει να τα δούμε από την αρχή[…]».

Σε άλλο σημείο τόνισε «είναι απλά τα πράγματα. Είχαμε βάλει σαν στρατηγικό στόχο τη δεύτερη θέση και πιστεύω ότι ήταν εφικτή διότι βλέπουμε μία κατάρρευση των δύο κομμάτων. Εγώ θα σας συγκρίνω με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.
Χάσανε τα δύο μεγάλα κόμματα, ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόρους. Από αυτό εμείς εισπράξαμε μόνο τις 60.000, δηλαδή μόνο το 4%. Από τους ανθρώπους δηλαδή που είπαν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν με ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύτηκε μόνο το 4%[…] Καταρχήν, όταν μπήκε στόχος στη δεύτερη θέση ήμασταν δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις.
Άρα θεωρώ ότι ήταν κάτι το οποίο ήταν απόλυτα εφικτό.

»Το να βάλεις έναν εφικτό στόχο και να παλέψουμε όλοι να τον καταφέρουμε, είναι αυτό που θέλεις να κάνεις σε ένα κόμμα, αλλά πρέπει να συντάξεις τις δυνάμεις έτσι ώστε ο στόχος αυτός να είναι εφικτός. Και ένα παράδειγμα που μπορώ να σας πω είναι ότι καλά είναι να μιλάμε εδώ στις εκπομπές για ποσοστά, αλλά σαν κόμμα αυτό το οποίο πρέπει να μας κάνει να κρίνουμε τους εαυτούς μας είναι κατά πόσον εμπνέουμε τους πολίτες να έρθουν να μας ψηφίσουν. Θα έρθουν για μας; ή απλώς θα ανέβουμε επειδή πέφτουν οι άλλοι πιο πολύ από εμάς; Αυτός είναι ο στόχος που έπρεπε να έχουμε θέσει από την αρχή για να αυξήσουμε και τα ποσοστά μας κατ επέκταση».

Για την πορεία από εδώ και πέρα σημείωσε «το θέμα του αρχηγού έχει τεθεί και θα δούμε στις 30 Ιουνίου κατά πόσον ο Πρόεδρος θα ανταποκριθεί στα μηνύματα που πήρε στο Πολιτικό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε μέσα στο ΠΑΣΟΚ αφορούν την ηγετική ομάδα. Δηλαδή να ξέρει ο κόσμος πού θα ακουμπήσει το πρόγραμμα.
Να ξέρει δηλαδή ο πολίτης εάν υπάρχει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πού θα βρίσκεται η χώρα και ο ίδιος ο πολίτης σε τρία, πέντε, δέκα χρόνια από τώρα.

»Χρειάζεται να αλλάξουμε την επικοινωνία μας, γιατί αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι δεν αξιοποιούμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, τα οποία είναι διαθέσιμα και στα οποία είναι ο κόσμος, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Δεν πιστεύω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν μόνο lifestyle»

«Δεν πιστεύω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν μόνο lifestyle. Δεν απαιτούν μόνο να δείχνεις το τζακούζι σου στους ψηφοφόρους. Για την ακρίβεια, όσο το κάνει αυτό η πολιτική, τόσο χάνει το κύρος της να μιλήσει για το μέλλον του τόπου. Μπορείς να χρησιμοποιείς όμως τα κοινωνικά μέσα για να περάσεις τις ιδέες σου, να περάσεις τις θέσεις σου, να περάσεις το πώς θα αλλάξεις την κοινωνία υπέρ της Ελληνίδας και του Έλληνα. Αυτά τα κοινωνικά μέσα είναι ένα εργαλείο[…]» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Θεωρώ ότι η εκλογή αρχηγού πρέπει να γίνει το Φθινόπωρο»

Για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές είπε επειδή έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, θεωρώ ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για εμάς. Όμως θα έβαζα σαν παράμετρο και γι’ αυτό το λέω να έχει μεγάλη συμμετοχή. Εάν γίνοιυν μέσα στο καλοκαίρι, προφανώς ο κόσμος θα είναι στις διακοπές του[…] (Το νωρίτερο μπορεί να είναι) το Φθινόπωρο[…]».

«Επί της αρχής συμφωνώ ότι πρέπει να πάμε συντεταγμένα στη Νέα Δημοκρατία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές.
Επειδή όμως η απάντηση στο πώς θα γίνει αυτό είναι περίπλοκη, δεν πιστεύω ότι πρέπει να χάσουμε χρόνο εκπέμποντας προς τα έξω ότι αντί να ασχοληθούμε με την Ελληνίδα και τον Έλληνα, ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας, γιατί αυτό θα είναι αυτοκτονικό» υποστήριξε.

«Θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος όταν θα ανοίξει η διαδικασία»

«Όποιος αυτή τη στιγμή προτάσσει το όνομά του πάνω από τις αλλαγές, δείχνει να μην καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα» τόνισε ενώ ερωτηθείς για το πότε θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος απάντησε «δεν είναι θέμα πότε θα το αποφασίσω, θα ανοίξω τη συζήτηση της υποψηφιότητας και για όλα τα ονόματα που συμπεριλαμβάνει μόνο όταν ανοίξει επισήμως από το κόμμα».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Η φρεγάτα «Ψαρά» κατέρριψε εχθρικό drone στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice

Κρεμλίνο: Πιθανοί στόχοι οι ευρωπαικές πρωτεύουσες αν αναπτυχθούν αμερικανικοί πύραυλοι μεγάλου βελινεκούς στη Γερμανία

otavoice

Nτόναλντ Τραμπ: Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την απόπειρα δολοφονίας

otavoice

20χρονος από την Πενσιλβάνια ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

CNN: Οι ψευδείς ισχυρισμοί Μπάιντεν και τα νέα λεκτικά ολισθήματα

otavoice

Δολοφονικό ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς και 289 τραυματίες στην Χαν Γιουνίς

otavoice