OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 11χρονη – Παρασκευή απολογείται το κτήνος – Πανελλήνια οργή για τους δικαστές

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 11χρονη Βασιλική που έχασε τη ζωή της από τα χέρια ενός ανθρωπόμορφου τέρατος που ήταν και  θείος της, στην Ηλεία. Η κηδεία θα τελεστεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η Βασιλική δέχτηκε χτυπήματα με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το κτήνος μετά την ομολογία του, ότι σκότωσε το κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤNews, υποστήριξε: «Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο».

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία, έσειρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Ο 37χρονος δολοφόνος βιαστής αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία. Ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης Βασιλικής και φίλοι της οικογένειας προσπάθησαν να λιντσάρουν τον στυγνό  δολοφόνο την ώρα που έφτανε, χθες, με το περιπολικό στα δικαστήρια. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον κατεβάσουν από το αυτοκίνητο γιατί δέχτηκαν τη μαζική επίθεση του οργισμένου πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί. Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν συγγενείς της 11χρονης και κάτοικοι της κοινότητας Μυρτιάς, όπου μένει η οικογένεια.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εκτιμούσαν, ότι τα κίνητρα ήταν σεξουαλικά, καθώς από την ίδια υπηρεσία είχε συλληφθεί πριν από 7 χρόνια, το 2017, για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού που ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής, στην ίδια κιόλας περιοχή.

Πανελλήνια οργή για τους δικαστές- Πειθαρχικός έλεγχο διέταξε ο Άρειος Πάγος 

Πανελλήνια οργή για την εγκληματική στάση των δικαστών που άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερο ένα ανθρωπόμορφο κτήνος που είχε διαπράξει ένα ειδεχθές έγκλημα.

Τον πειθαρχικό έλεγχο των τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, τον δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και ασέλγεια ανηλίκου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.

Ο δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης το 2017, σε κάθειρξη εννέα ετών.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη αιτιολογία για την αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (ζούσε στον νομό Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Σημειωτέον, ότι ο 37χρονος δεν είχε καν λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητες καταδίκες για κλοπή, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το εφετείο του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε επειδή δεν είχε δικηγόρο.

Το δικαστήριο του διόρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η υπόθεση έλαβε δεύτερη αναβολή αφού συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και δόθηκε δικάσιμος για τo 2025.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΘΕΑ – Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων: 24ωρη απεργία

otavoice

Επελαύνει ο καύσωνας: Σε ποιες περιοχές αναμένονται 42άρια

otavoice

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή με στόχο επιχειρηματία προσκείμενο στον πρόεδρο Άσαντ

otavoice

WSJ: Ο Ίλον Μασκ θα δαπανά 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα για να υποστηρίξει τον Τραμπ

otavoice

Πρώτη εμφάνιση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας, στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

otavoice

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice