OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ιταλία: Σαρωτική η νίκη της Τζόρτζια Μελόνι

Απομένει η καταμέτρηση μόνο ενός μικρού ποσοστού ψήφων στην Ιταλία, όμως το πολιτικό τοπίο είναι ξεκάθαρο εδώ και αρκετές ώρες. Αναλυτικά, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, «Αδέλφια της Ιταλίας», επικρατεί με μια σαρωτική νίκη σε σχέση με τις εκλογές του 2022. Δεύτερο επιβεβαιώνεται το Δημοκρατικό Κόμμα της Έλι Σλάιν, το οποίο δείχνει μια καλή αρχή κάτω από την ηγεσία της. Στην Ιταλία επιστρέφει επίσημα ο δικομματισμός, εφόσον τα δύο πρώτα κόμματα συγκεντρώνουν πάνω από το 50% των ψήφων, ενώ τα υπόλοιπα δεν χτυπάνε ούτε το 10% έκαστος.

Άνοδος του Forza Italia – Θέμα ηγεσίας στη Λέγκα του Σαλβίνι

Πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και παραλίγο τρίτο κόμμα το Φόρτσα Ιτάλια, ιστορικά το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και κάτω από την ηγεσία του ΥπΕξ Αντόνιο Ταγιάνι, αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες με το άλλο κόμμα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, στην οποία πλέον φουντώνει η διαμάχη για αλλαγή ηγεσίας. Επίσης, καταρρέει το Κίνημα 5 Αστέρων του πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και μένει εκτός ευρωβουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Μελόνι: Πολύ ενδιαφέρουσα η πορεία της Λεπέν

Σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή η Μελόνι δήλωσε πως “χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα είναι πιο ικανή να ακούει τους πολίτες της, πιο ικανή να δίνει απαντήσεις, λιγότερο παρεμβατική στις ζωές των ανθρώπων, που δεν θα επιτίθεται στην ελευθερία των ανθρώπων” ενώ σχολίασε την πορεία της Μαρίν Λεπέν ως “πολύ ενδιαφέρουσα”.

«Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν»

Διερωτώμενη για το ενδεχόμενο δεύτερης θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Μελόνι απάντησε πως είναι πολύ νωρίς. Όμως η φανερά ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει αρκετά γρήγορα, πόσο μάλλον αναγκαστικά να ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά το όνομα του ή της επόμενης προέδρου της Κομισιόν. Εάν από τη μία ο υπουργός ΕξωτερικώνΑντόνιο Ταγιάνι βγαίνει δυνατός από την εκλογική αναμέτρηση, η Μελόνι κράτησε για την μέχρι στιγμής σχεδόν διετή θητείας της μια στενή θεσμική και διπλωματική σχέση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάτι που δείχνει το σενάριο υποστήριξης της επερχόμενης προέδρου να μην φαντάζει αδύνατο.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής / ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice

ΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς Ερντογάν

otavoice

Προκαλεί και απειλεί ο γενοκτόνος, στυγνός εγκληματίας και εισβολέας στην Κύπρο

otavoice

Σε φορτισμένο κλίμα τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

otavoice

Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στους δρόμους

otavoice