OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας – Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, οι οποίοι με την κάθοδό τους στην Αθήνα απαιτούν να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία της κυβέρνησης και κάθε ενέργεια που τους πετά στον δρόμο και να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις τους.

Καταγγέλλουν τη νέα πρόκληση του υπουργείου Εργασίας να ξεκινήσει μέσω της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) τη διαδικασία που ανοίγει τα προγράμματα ανεργίας και τους χαρακτηρίζει «απολυμένους – ανέργους».

Κι αυτό παρά τη δικαστική απόφαση που δεσμεύει την κυβέρνηση μέχρι τις 18 Ιούνη, οπότε εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, την οποία ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα κάνει σεβαστή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο πλευρό των εργαζομένων Συνδικάτα της Αττικής, της Στερεάς και το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα, μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι συνεχίζεται το έγκλημα και απαίτησε να κατέβει η πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπ. Εργασίας, η ΔΥΠΑ που θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Σε δήλωσή του στα κανάλια ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις του για συνέχιση του διαλόγου με τους εργάτες για να βρεθεί βιώσιμη λύση. Φτάνει πια η κοροϊδία, τα φτηνά κόλπα, η εξαπάτηση των εργαζομένων.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει ανανέωση των Συμβάσεων και οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου και πρόσθεσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έχει παταγωδώς αποτύχει.

Σχετικά Άρθρα

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice

Κλιματική αλλαγή: Το προβλεπόμενο ταξίδι της φτώχειας

otavoice

Καραϊβική: Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο μετατρέπεται σε τυφώνα

otavoice

Συνελήφθη ο αρχηγός της κατασκήνωσης, μετά τον θάνατο της 8χρονης σε πισίνα

otavoice