OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε γνωστό δικηγόρο για ενδοοικογενειακή βία

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε γνωστό ποινικολόγο των Αθηνών που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06) η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής για ενδεχόμενο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Η 37χρονη γυναίκα ήταν σε άσχημη κατάσταση, και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι έπεσε από τη σκάλα.

Ωστόσο, ο γιατρός που την εξέτασε και ειδοποίησε την αστυνομία, επιμένει ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από ανθρώπινη παρέμβαση.

Τόσο η 37χρονη όσο και ο γνωστός ποινικολόγος μετέβησαν στο τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του ΑΤ Ομονοίας, με την γυναίκα να επιμένει πως έπεσε από την σκάλα και τραυματίστηκε, χωρίς να υποβάλει μήνυση.

Είχε παρελθόν βίας ο ποινικολόγος

Δεν είναι όμως το πρώτο περιοστατικό που αφορά των ποινικολόγο κάτοικο Βορείων Προαστίων. Στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου είχε υποβάλει σε βάρος του μήνυμα για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι είχε υποστεί βία από τον δικηγόρο και πρώην σύζυγό της το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου του 2017, στα Βριλήσσια. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και είναι άγνωστο έως αυτή τη στιγμή πώς εξελίχθηκε η υπόθεση. Όμως ήταν η αιτία που ακολούθως το ζευγάρι πήρε διαζύγιο, με τον ποινικολόγο να κάνει δεύτερο γάμο με γνωστή δικηγόρο.

Πειθαρχικό έλεγχο ζητάει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice