OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προσγειώθηκε στην Αυστραλία ο ελεύθερος Τζούλιαν Ασάνζ

Προσγειώθηκε στην Αυστραλία ο ελεύθερος πλέον από οποιαδήποτε δίωξη Τζούλιαν Ασάνζ.

Η άφιξη του ναυλωμένου ιδιωτικού τζέτ έγινε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Καμπέρα, όπου θα τον υποδεχθούν η σύζυγος του Στέλλα και τα δύο τους παιδιά, 5 και 7 ετών τα οποία δεν έχουν ζήσει ούτε μια ημέρα με τον πατέρα τους ελεύθερο.

Μαζί τους οι γονείς του και άλλοι στενοί φίλοι και συγγενείς ενώ ήδη συγκεντρώνονται και υποστηρικτές.

Μαζί του στο αεροσκάφος βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας και νυν πρέσβης της Αυστραλίας στις ΗΠΑ Κέβιν Ραντ ο οποίος έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην τελική έκβαση.

Όπως έχει αποκαλυφθεί πλέον επισήμως μετά την απελευθέρωση του το πρωί -τοπική ώρα- από το αμερικανικό δικαστήριο στη Βόρειο Μαριάνα στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω των δικηγόρων του, η Αυστραλία για αρκετά μεγάλο διάστημα, υπό την παρούσα κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Άντονι Αλμπανίζι, άσκησε πιέσεις και εφάρμοσε μυστική διπλωματία σε όλα τα επίπεδα προς τις ΗΠΑ για να επιτευχθεί η τελική συμφωνία με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ποινή να είναι τόση ώστε να συμψηφιστεί με την φυλάκιση που έχει ήδη τελεστεί στις Αγγλικές φυλακές.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο, μετά την επιβίβαση του Ασάνζ στο αεροσκάφος που τον μεταφέρει στην Αυστραλία, εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας «πως ανεξάρτητα από τις απόψεις καθενός για τον Ασάνζ και όσα έκανε, αυτή η υπόθεση κράτησε υπερβολικά πολύ και έπρεπε να τελειώσει.

Η Αυστραλία μέσω της κυβέρνησης μου έπραξε όσα έπραξε για να διασφαλίσει αυτό το αποτέλεσμα και είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως η Αυστραλία ενδιαφέρεται για τους πολίτες της και όσα τους συμβαίνουν εκτός συνόρων».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αυστραλία με ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαριστεί την Αυστραλία για τη συμβολή και τη βοήθεια της για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη συμφωνία.

Σχετικά Άρθρα

Off…

otavoice

Σύνοδος Κορυφής: «Λευκός καπνός» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα, Κάλας

otavoice

Γάζα: Με αμείωτη ένταση οι εγκληματικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού

otavoice

Πανελλήνιες: Λιγότερα τα άριστα σε σχέση με πέρυσι -«Βουτιά» των βάσεων

otavoice

Δ. Κουτσούμπας στις Σκουριές Χαλκιδικής: Συνάντηση με απεργούς μεταλλωρύχους – Είστε ήδη νικητές

otavoice

Ευθ. Λέκκας: Ο κίνδυνος πλημμυρών στη Θεσσαλία παραμένει ο ίδιος

otavoice