OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

2024: Ποιοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα- Στον τελικό ο Χρήστου

Με σημαντικές ελληνικές συμμετοχές συνεχίζεται η αγωνιστική δράση σήμερα (Δευτέρα (29/7), στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητριών και αθλητών σήμερα, 29 Ιουλίου (3η ημέρα):

Κωπηλασία

11:40 Ρεπεσάζ διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδατζής

Κολύμβηση
12:28 800μ. Ελεύθερο – Δημήτρης Μάρκος

Ξιφασκία
12.40 Σπάθη Γυναικών Α’ Γύρος – Δώρα Γκουντούρα – Pamela Brin’Amour
Εφόσον προκριθεί
15:00 – Γύρος των 16
16:00 Προημιτελικοί
21:50 Ημιτελικοί
22:45 Τελικός

Τένις
13:00-18:00 Δεύτερος Γύρος Στέφανος Τσιτσιπάς – Daniel Evans (GBR)
13:00 – 18:00 Δεύτερος Γύρος Μαρία Σάκκαρη – Yuan Yue (CHN)

Ιστιοπλοΐα
17:00 Βύρων Κοκκαλάνης

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Εφόσον προκριθεί)
21:00-00:00 Παναγιώτης Γκιώνης round 32

Κολύμβηση 
22:20 Απόστολος Χρήστου – 100μ. ύπτιο τελικός

Κατά τη χθεσινή, 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 είχαμε ελληνικές διακρίσεις στην κωπηλασία, στην κολύμβηση, στο τένις, στο πινκ πονκ και στο πόλο ανδρών.

Αναλυτικά οι προκρίσεις κατά τη 2η μέρα

Το ελληνικό πλήρωμα με την Ευαγγελία Αναστασιάδου και τη Χριστίνα Μπούρμπου, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς τερμάτισε δεύτερο στην κατηγορία της δικώπου. Αυτή ήταν η δεύτερη πρόκριση για τα Ελληνικά χρώματα μετά από αυτή του Στέφανου Ντούσκου στην πρώτη μέρα των αγώνων.

Οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες, Ζωή Φίτσιου και Δήμητρα Κοντού, πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση στον προκριματικό του αγωνίσματός τους και απέφυγαν τον έξτρα γύρο. Τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και πήραν ένα από τα δύο εισιτήρια της κούρσας που οδηγεί στα ημιτελικά.

Οι δύο Έλληνες κολυμβητές πραγματοποίησαν κυριαρχικές εμφανίσεις στους προκριματικούς των 100μ. ύπτιο και πέρασαν στην επόμενη φάση του αγωνίσματος. Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερμάτισε 4ος στην πέμπτη προκριματική κούρσα σε χρόνο 53.24. Λίγα λεπτά μετά, σειρά πήρε ο πρωταθλητής Ευρώπης, Απόστολος Χρήστου, ο οποίος νίκησε την έκτη κούρσα με 52.95.

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια στον προκριματικό της δικώπου ελαφρών βαρών, όμως θα χρειαστεί να αγωνιστούν στον επιπλέον γύρο για να περάσουν στα ημιτελικά.

Ιδανική και ξεκούραστη πρεμιέρα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη που ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της Μαυροβούνιας και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Ζιζού Μπεργκς και προκρίθηκε στους «32». Τρομερό τρίτο σετ από τον 25χρονο τενίστα στο οποίο κέρδισε με 6-1. Στον επόμενο γύρο θα κοντραριστεί με τον Βρετανό Νταν Έβανς (Νο.59).

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στην 6η παρουσία του σε Ολυμπιάδα, νίκησε τον Λι με 4-0 σετ και θα αντιμετωπίσει στον γύρο των «32» το βράδυ της Δευτέρας (29/7) τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Στον μεγάλο τελικό των 100μ. ίπτιου προκρίθηκε ο Αποστόλης Χρήστου τερματίζοντας δεύτερος.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, η οποία επικράτησε της Ρουμανίας με 14-7 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Η Εθνική πόλο των ανδρών απέδειξε πως ήταν το φαβορί κόντρα στην Ρουμανία, την οποία κέρδισε με 14-7 ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Η ΕΕ μετέφερε 1.5 δισ. ευρώ από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

otavoice

Δολοφονία Καραϊβάζ: Να κριθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι πρότεινε η εισαγγελέας

otavoice

Xτύπημα απάντηση του Ισραήλ με drone στο Λίβανο – Δυο νεκροί

otavoice

Ηγετική θέση έχει η κινεζική αγορά χρυσού παγκοσμίως

otavoice

Απερούν σήμερα γιατροί ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία

otavoice

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Βηρυτό του Λιβάνου

otavoice